ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα απόφαση κόλαφος για την αναγκαιότητα της συνεπιμέλειας – Τι αποφάνθηκε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών

1 min read

Παρεμπόδιση επί 22 φορές της επικοινωνίας του πατέρα με το 3χρονο παιδί του διαπίστωσε το Πρωτοδικείο από την πλευρά της μητέρας που είχε αναλάβει την επιμέλειά του. Υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά πως «τυχόν δε αδικαιολόγητη παρεμπόδιση της επικοινωνίας συνιστά ενδεχομένως καταχρηστική άσκηση της γονικής μέριμνας».

Και προστίθεται πως «το δικαίωμα επικοινωνίας γονέα τέκνου, που ασκείται σε περίπτωση ανώμαλης εξέλιξης της έγγαμης συμβίωσης, απορρέει από το φυσικό δεσμό αίματός τους ως αμοιβαία έκφραση αισθημάτων αγάπης, συμπάθειας, ενδιαφέροντος και στοργής. Αδικαιολόγητη παρεμπόδιση της επικοινωνίας συνιστά καταχρηστική άσκηση της γονικής μέριμνας».

Το ιστορικό

Η απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρει πως «με την υπ’ αριθμ. 700/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ανατέθηκε η επιμέλεια του ως άνω ανήλικου τέκνου στη νυν εναγόμενη – μητέρα του και ρυθμίσθηκε η επικοινωνία του ενάγοντος με αυτό κατά τον αναφερόμενο τρόπο, ληφθέντων υπ’ όψιν και των ιδιαιτεροτήτων της εργασίας του ως ναυτικού και της εξ αυτής απουσίας του για μεγάλα χρονικά διαστήματα».

Και καταλήγει: «Η εναγόμενη στην πράξη όχι μόνο δεν διευκολύνει αλλά παρεμποδίζει, ως ανωτέρω αναλύθηκε, την επικοινωνία του ενάγοντος με το τέκνο τους, παρεμπόδιση που συνιστά παράνομη και υπαίτια προσβολή της προσωπικότητας του τελευταίου, καθόσον έχει αποξενωθεί από το τέκνο του, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη ηλικία για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του και των σχέσεων του με τους οικείους του. Πρέπει επομένως να υποχρεωθεί η εναγόμενη να άρει την προσβολή της προσωπικότητας του ενάγοντος και να την παραλείπει στο μέλλον, ήτοι να υποχρεωθεί να επιτρέπει ανεμπόδιστα την επικοινωνία του ενάγοντος με τον ανήλικο υιό τους»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.