ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Ιουλίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα απευθείας ανάθεση – σκάνδαλο Μηταράκη: 3,7 εκατ. ευρώ για τη Δομή Φιλοξενίας Σιντικής

1 min read

Σε νέα απευθείας ανάθεση με την επίκληση του επείγοντος και τη γνωστή διαδικασία – παρωδία του διαγωνισμού με ένα μόλις συμμετέχοντα, προχωρά ο Υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης.

Την Παρασκευή υπέγραψε τον «διαγωνισμό» για την εγκατάσταση προσωρινής δομής φιλοξενίας στη θέση αγρόκτημα Κλειδιού του Δήμου Σιντικής, Ν. Σερρών, προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, στην οποία καλείται να συμμετέχει μόλις… μία εταιρία, η ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ Α.Ε. προκειμένου να υποβάλει προσφορά με κριτήριο τη… χαμηλότερη τιμή.

Η νέα αυτή ανάθεση, γίνεται εν μέσω σφοδρών καταγγελιών για την προηγούμενη ανάθεση ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας, που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διεθνών οργανισμών και απασχολεί την Κομισιόν που μελετά ακόμη και την ανάκτηση της χρηματοδότησης καθώς, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα και τα δημοσιεύματα, υπερκοστολογήθηκε αστρονομικά,  σε σχέση με το προβλεπόμενο κόστος.

Στην περίπτωση της δομής στις Σέρρες, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η δυναμικότητα, όμως με βάση όσα έχουν εξαγγελθεί, προβλέπονται περίπου 1.000 φιλοξενούμενοι  άρα το κόστος των 3.700 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε φιλοξενούμενο είναι αντίστοιχο της Μαλακάσας και πάλι πολλαπλάσιο 270 ευρώ που εκτιμούν οι διεθνείς οργανισμοί.

Αν και ο Υπουργός Μετανάστευσης βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, η “πανδημία αναθέσεων” συνεχίζεται. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.