ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα απάτη: Αν ακούσετε αυτήν τη φράση κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!

1 min read

Μια νέα τηλεφωνική απάτη που γνώρισε μεγάλη… επιτυχία στις ΗΠΑ, ρίχνει τα δίχτυα της στην Ευρώπη, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή προειδοποιώντας του πολίτες.

Η απάτη είναι μάλιστα «τρομακτικά» απλή και υπεράνω πάσης υποψίας: Το τηλέφωνό σας χτυπάει και στην οθόνη εμφανίζεται ένας τοπικός αριθμός, κάτι το οποίο σας… διευκολύνει να απαντήσετε. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αμέσως μετά, σας ρωτά: «Με ακούτε;».

Τότε είναι που πρέπει να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνο, καθώς αν απαντήσετε «ναι», τότε υπάρχει κίνδυνος η ηχογράφηση να επεξεργαστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο!

Κάτι σαν το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας ή όταν κάνουμε μια ηλεκτρονική αγορά.

Οι απατεώνες χρεώνουν έτσι τα ανυποψίαστα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα απειλώντας μάλιστα ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη αν αυτά δεν συμμορφωθούν, καθώς υποτίθεται πως έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις στις οποίες οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος ακόμα και για την έκδοση πιστωτικών καρτών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.