ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νέα ανατροπή με την κυπριακή αποστολή στην Τουρκία: Νέο «όχι» της Άγκυρας

1 min read

Δεν θα μεταβεί τελικά στην Τουρκία η κυπριακή αποστολή για να συνδράμει στις έρευνες και στις επιχειρήσεις διασώσης μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας.

Σε νέες δηλώσεις του, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε ότι – αν και δυσκολευτήκαν να βρουν τον τρόπο μεταφοράς της ομάδας στην Τουρκία – τελικά τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να δεχθούν την αποστολή.

Σύμφωνα με τον κ. Κασουλίδη, αναμένεται επίσημη δήλωση από πλευράς Τουρκίας η οποία θα λέει ότι δεν χρειάζονται άλλες ομάδες διάσωσης.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι 95 χώρες και 16 διεθνείς οργανισμοί προσφέρθηκαν να στείλουν βοήθεια στην Τουρκία, με πολλά έθνη να στέλνουν ομάδες έρευνας και διάσωσης, γιατρούς, νοσοκομεία πεδίου και υλικά βοήθειας στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό.

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Τσαβούσογλου είπε ότι 6.479 άτομα από 56 χώρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πεδίο.

«Ομάδες από 19 ακόμη χώρες θα βρίσκονται στη χώρα μας εντός 24 ωρών», πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ταχσίν Ερτουγκρούλογλου, τον ομόλογό του από την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Από την πλευρά του, ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι η καρδιά κάθε Τουρκοκύπριου χτυπά με την Τουρκία.

Εκτός από τις ομάδες διάσωσης, στις πληγείσες περιοχές στάλθηκαν επίσης κουβέρτες, σκηνές, τρόφιμα και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

Συνολικά 92.738 οικογενειακές σκηνές έχουν στηθεί για να στεγάσουν τους επιζώντες, ανέφερε η AFAD.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.