ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Το Ναυτικό της Λιβύης σταμάτησε τουρκικό πλοίο που κατευθυνόταν στη Μισράτα – Γίνεται νηοψία

1 min read

Νέα τροπή ενδέχεται να πάρει η εύθραυστη εκεχειρία στην Λιβύη μετά την ανακοίνωση του «Εθνικού Στρατού της Λιβύης» ότι πραγματοποίησε νηοψία σε τουρκικό πλοίο το οποίο έπλεε με κατεύθυνση το λιμάνι της Μισράτα, όπου ελέγχεται από τις δυνάμεις του τουρκόφιλου καθεστώτος της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed al-Mismari στο πλοίο με σημαία Τζαμάικας, αλλά τουρκικών συμφερόντων επέβαιναν 17 άτομα εκ των οποίων εννέα Τούρκοι. Το πλοίο με το όνομα Mabrouka σταμάτησαν εν πλω οι ναυτικές δυνάμεις του LNA ενώ βρισκόταν ανοικτά της Derna και όπως αναφέρθηκε είχε ως προορισμό τη Μισράτα.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του LNA το σκάφος δεν έχει ελεγχθεί ακόμη εάν μετέφερε πυρομαχικά και όπλα για τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Νωρίτερα, ο Στρατηγός Ahmed Al-Mismari, είχε εκφράσει τη βαθιά ανησυχία της ηγεσίας του LNA ότι «η Τουρκία μεταφέρει υλικό, προσωπικό, μισθοφόρους και τρομοκράτες από την Τουρκία προς τη Λιβύη», σημειώνοντας ότι έχουν εντοπίσει «τεράστια φορτηγά αεροπλάνα που φθάνουν σε αεροδρόμια στη δυτική Λιβύη, ειδικά στη βάση Wattiya και Misrata», είπε.

Δημοσίευση στα Social Media