ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός

1 min read

Άγονος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση του στρατιωτικού σκέλους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.  Στη σημερινή γενική συνέλευση των πιστωτών αποφασίστηκε ομόφωνα να μην κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός στην εταιρία Pyletech Shipyards, συμφερόντων Θ. Πριόβολου η οποία είχε πλειοδότησει με προσφορά ύψους 15,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, οι πιστωτές κατέληξαν στη συγκεκριμένη απόφαση θεωρώντας ότι στις 11 Δεκεμβρίου, ημέρα του ανοίγματος των προσφορών, επί της ουσίας κατατέθηκε μία προσφορά αφού η έτερη προσφορά της εταιρίας Onex είχε συμβολικό χαρακτήρα κατά δήλωση της ιδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Onex  είχε καταθέσει προσφορά μόλις ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μετά το άνοιγμα των προσφορών η εταιρία, συμφερόντων Π. Ξενόκωστα, ανακοίνωσε ότι ότι υπέβαλε «συμβολικού χαρακτήρα» προσφορά με σκοπό όχι να πλειοδοτήσει στη διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ΕΝΑΕ αλλά μόνο για να διατηρήσει το «έννομο δικαίωμα παρακολούθησης και επέμβασης στη διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί».

Κατόπιν τούτων ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε έναν μήνα, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 4307/2014 με τον οποίο ορίσθηκε ειδικός διαχειριστής στα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ). Σύμφωνα με τους εργαζομένους, που αποτελούν τον μεγαλύτερο πιστωτή των ναυπηγείων, στους όρους του  νέου διαγωνισμού θα προβλέπεται τιμή εκκίνησης η οποία δεν προβλεπόταν στον διαγωνισμό που διεξήχθη.

Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε ο ειδικός διαχειριστής στους εργαζομένους των ΕΝΑΕ, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή προκειμένου να μπορεί να υπάρξει τιμή εκκίνησης στη διαγωνιστική διαδικασία, αφού τα οι διατάξεις του Ν. 4307/2014 δεν προβλέπουν τέτοια προϋπόθεση.  Η τιμή εκκίνησης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, θα ορίζεται στα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διαγωνισμός αφορά στην πώληση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων του στρατιωτικού σκέλους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ένα ενιαίο οικόπεδο εμβαδού 350.745,10 τ.μ. και  το δικαίωμα χρήσης του αιγιαλού  μπροστά από το οικόπεδο, όλα τα κτήρια και οι εργοστασιακές μονάδες για τη ναυπήγηση πλοίων και την κατασκευή τροχαίου υλικού.

Επίσης, περιλαμβάνονται όλα τα τεχνικά έργα και οι τεχνικές εγκαταστάσεις εντός του ναυπηγείου (19 υποσταθμοί, δίκτυα πυρόσβεσης, ηλεκτροδότησης, ύδρευσης, ανυψωτήρας πλοίων, μονάδα βιολογικού καθαρισμού), μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, γερανοί, μηχανήματα και οχήματα, ένα πλωτός γερανός, οι δύο προβλήτες και η μόνιμη δεξαμενή Νο 4, χωρητικότητας 250.000 τόνων.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.