ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΝΑΤΟ: Οι Ουκρανοί χάνουν το Bakhmut CIA: Μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δεν υπάρχει προβάδισμα Νέα επίθεση με 81 πυραύλους

1 min read

Ενώ η νέα πυραυλική επίθεση με 81 πυραύλους – οι Ουκρανοί κατέρριψαν 34 – από τις ρωσικές δυνάμεις έπληξε την Ουκρανία, το Κίεβο, το Lviv, το Kharkiv και άλλες μεγάλες πόλεις… καταστρέφοντας την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας η πραγματικότητα στο έδαφος είναι ακόμη χειρότερη για τους Ουκρανούς.
Η Ρωσία προελαύνει, η Ουκρανία και το ΝΑΤΟ αμύνονται…χανοντας σταθερά εδάφη…
Οι αμερικανοί πιέζουν τις Ουκρανικές δυνάμεις να ετοιμάσουν αντεπίθεση ίσως τον Απρίλιο του 2023 ώστε να ανακαταλάβουν εδάφη που έχασαν..…
Το ΝΑΤΟ πάντως προειδοποιεί ότι οι Ουκρανοί χάνουν το Bakhmut ενώ η CIA οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν κάτι αξιοσημείωτο… μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας… δεν υπάρχει σαφές προβάδισμα…

Μαζική επίθεση με 81 πυραύλους και 6 νεκρούς

Η Ρωσία εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της νύχτας μια μαζική πυραυλική επίθεση, στοχεύοντας για ακόμα μια φορά κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
Οι πύραυλοι στόχευσαν στόχους σε Κίεβο, Οδησσό, Kharkiv, Zhytomyr, στις κεντρικές πόλεις Poltava και Dnipro καθώς και στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας και συγκεκριμένα σε Zhytomyr και Lviv, ενώ γίνεται λόγος συνολικά για 9 νεκρούς.
Λόγω της νέας πυραυλικής επίθεσης, καταγράφονται πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση – στο Κίεβο το 15% των νοικοκυριών είναι χωρίς ρεύμα και το 40% χωρίς θέρμανση – αλλά και στην υδροδότηση, όπως πχ. στο Zhytomyr.
Επιπλέον, έγινε γνωστό πως ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhia που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, τέθηκε εκτός του ουκρανικού συστήματος ηλεκτροδότησης.
Η Ukrenergo
, η ουκρανική εταιρεία ενέργειας, επιβεβαιώνει ότι πολλές εγκαταστάσεις ενέργειας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
Όπως αναφέρουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, οι Ρώσοι επιτέθηκαν με 81 πυραύλους διαφόρων τύπων, με την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας να ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 34 πυραύλους cruise και 4 drones “Shahed 136/131”.
Όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι εκτόξευσαν 48 πυραύλους cruise τύπου Kalibr και συνολικά 81 πυραύλους διαφόρων τύπων.

Ρωσία: Αντίποινα για το Bryansk

Η μαζική πυραυλική επίθεση σε κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας ήταν αντίποινα στην τρομοκρατική επίθεση στη ρωσική επαρχία Bryansk ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Ως απάντηση στις τρομοκρατικές ενέργειες που οργάνωσε το Κίεβο στις 2 Μαρτίου στην περιοχή του Bryansk, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ένα μαζικό πλήγμα αντιποίνων.
Υψηλής ακρίβειας και μεγάλης εμβέλειας όπλα από τον αέρα, τη θάλασσα και το έδαφος, συμπεριλαμβανομένου και του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Kinzhal, έπληξαν βασικές εγκαταστάσεις της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, επιχειρήσεις του στρατιωτικού – βιομηχανικού τομέα και ενεργειακές εγκαταστάσεις» υπογράμμισε ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Στο στρατιωτικό μέτωπο…

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στη γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 8 Μαρτίου δείχνουν ότι οι δυνάμεις της Ομάδας Wagner πραγματοποίησαν εδαφικές προόδους ανατολικά του Spirne (25 χλμ νοτιοανατολικά της Kreminna).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Svatove κοντά στο Hryanykivka (54 χλμ βορειοδυτικά) και γύρω από την Kreminna κοντά στο Nevske (19 χλμ βορειοδυτικά), Bilohorivka (12 χλμ νότια), Spirne, Vyimka (26 χλμ νότια) και Fedorivka (33 χλμ νοτιοδυτικά).

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις γύρω από το Bakhmut όπου έχουν καταλάβει το 52% της πόλης.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να εισβάλλουν σε ουκρανικές θέσεις στο Bakhmut και διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις εντός 11 χιλιομέτρων βόρεια του Bakhmut κοντά στο Berkhivka, Dubovo-Vasylivka, Orikhovo-Vasylivka και Bohdanivka, καθώς και σε απόσταση 6 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά των Bakhmut και Klishchiivskeivka.
Οι μαχητές της ομάδας Wagner προχώρησαν προς το Zaliznianske (10 χλμ βόρεια του Bakhmut) και το Hryhorivka (9 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut).
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαρτίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει πιο κοντά σε ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου T0504 στο νοτιοδυτικό Bakhmut

Οι Wagner κατέλαβαν τα χωριά Dubovo-Vasilevka

Τα χωριά Dubovo-Vasilevka βορειοδυτικά του Artemivsk (ουκρανική ονομασία Bakhmut) βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε την Πέμπτη ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής του Wagner PMC.
Τα Dubovo-Vasilevka βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο της Wagner PMC.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Το Bakhmut θα πέσει σε λίγες ημέρες στους ρώσους

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία, το ΝΑΤΟ δηλαδή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ρωσία να καταλάβει σύντομα τον έλεγχο της πόλης Artyomovsk, γνωστή στην Ουκρανία ως Bakhmut, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το Bakhmut μπορεί τελικά να πέσει τις επόμενες ημέρες».
Ωστόσο για να δικαιολογήσει την ήττα των Ουκρανών τόνισε ότι αυτό δεν θα ήταν απαραίτητα σημείο καμπής στη σύγκρουση, αλλά υπογραμμίζει την ανάγκη παροχής επείγουσας βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών, στην Ουκρανία
Το Bakhmut ή Artyomovsk αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο για τον ανεφοδιασμό των ουκρανικών στρατευμάτων στο Donbass.

Η Ρωσία προετοιμάζει νέο μισθοφορικό στρατό

Η Ρωσία επιχειρεί να ιδρύσει έναν νέο ένοπλο σχηματισμό που ελέγχεται από τη ρωσική κυβέρνηση και θα χρεωθεί ως εθελοντική μονάδα μέσω της ρωσικής κρατικής εταιρείας ενέργειας Gazprom. Η θυγατρική της Gazprom η Gazprom Neft σχηματίζει μονάδες ανάλογες του Ρωσικού Στρατού Μάχης (BARS).
Η Gazprom Neft θα είναι μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία και αναπτύσσει δραστηριότητα στο Donetsk.
H εταιρεία προσφέρει 400.000 ρούβλια (περίπου 5.260 δολάρια) μισθό το μήνα και πρόσθετη αποζημίωση για μπόνους απόδοσης.
Αυτός ο μισθός είναι διπλάσιος από το ποσό που προσφέρει ο Όμιλος Wagner, σημειώνοντας ότι ένας εθελοντής στον σχηματισμό Gazprom Neft μπορεί —με μπόνους— να κερδίσει έως και 600.000 ρούβλια (περίπου 7.890 δολάρια) το μήνα.
Η Gazprom Neft μπορεί να ανταγωνιστεί τους Wagner για στρατολόγηση μελών από την Περιφέρεια του Donetsk, δεδομένου ότι οι Wagner διεξάγουν επίσης τη δική τους εκστρατεία στρατολόγησης στην περιοχή του Donetsk.

CIA: Μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δεν υπάρχει σαφές προβάδισμα

Η Ρωσία πιθανότατα δεν θέλει άμεση αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να συμβεί αυτό».
Αυτό είναι το συμπέρασμα της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, όπως περιέχεται στην ετήσια έκθεση για τις απειλές προς την Αμερική.
«Δεν περιμένουμε μεγάλη προέλαση των ρώσων το 2023 για να πετύχουν περισσότερα εδαφικά κέρδη, αλλά ο Putin εκτιμά ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του.
Παράλληλα προέβησαν οι αξιωματούχοι της CIA και σε μια διαπίστωση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ δεν υπάρχει σαφές προβάδισμα

Σύντομα το πρώτο Patriot στην Ουκρανία

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν έχει δώσει ακόμη μια ακριβή ημερομηνία για την αποστολή του πρώτου συστήματος αεράμυνας Patriot (AD) που οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να παράσχουν στην Ουκρανία, αλλά το σύστημα θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Ουκρανία σύντομα.
Αυτό ανακοίνωσε ο Βοηθός Γραμματέας του Στρατού των ΗΠΑ για Προμήθειες, Επιμελητεία και Τεχνολογία.
Οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να στείλουν αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.
Ο Υπουργός Άμυνας Lloyd Austin δεν είναι ακόμη έτοιμος να ανακοινώσει τις ακριβείς ημερομηνίες των παραδόσεων.
Και δεν μπορούμε να δώσουμε ή να ανακοινώσουμε ακριβείς ημερομηνίες, γιατί και πάλι δεν θέλουμε να δώσουμε στους Ρώσους επιβεβαίωση για το πότε κάποια από τις τα όπλα θα φθάσουν στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου εξήγησε επίσης ότι υπάρχουν πραγματικότητες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την προμήθεια αρμάτων μάχης M1 Abrams.
Επισήμανε ότι, συγκεκριμένα, το ίδιο το άρμα δεν είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα μάχης χωρίς εκπαίδευση πληρώματος, καθώς και επίλυση προβλημάτων με την παροχή οβίδων και την απαραίτητη συντήρηση.
Πρόσφατα Βοηθός του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ για Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας, δήλωσε ότι ο στρατός των ΗΠΑ δεν διαθέτει επί του παρόντος άρματα μάχης M1 Abrams που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία.
Τον Ιανουάριο, οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μεταφέρουν 31 άρματα μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύτηκαν να παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερα από 8.500 ATGM Javelin, πάνω από 1.600 MANPADS Stinger, 232 οβίδες και περισσότερα από 2 εκατομμύρια πυρομαχικά πυροβολικού.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ μεταφέρουν στην Ουκρανία 38 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, καθώς και πυρομαχικά για αυτά, ένα σύστημα αεράμυνας Patriot, 8 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα NASAMS και άλλα συστήματα αεράμυνας.

Ο Kevin McCarthy αρνείται να επισκεφθεί την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του Κογκρέσου των ΗΠΑ Kevin McCarthy απέρριψε την πρόσκληση του Zelensky να επισκεφθεί την Ουκρανία
Ο Kevin McCarthy υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να πάει στην Ουκρανία για να καταλάβει πώς διανέμονται τα κονδύλια των ΗΠΑ
Ο Kevin McCarthy είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οι Ρεπουμπλικάνοι στο σημερινό Κογκρέσο δεν θα επιτρέψουν στην αμερικανική κυβέρνηση να παρέχει απεριόριστη βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Zelensky σε συνέντευξή του στο CNN, εξέφρασε την άποψη ότι ο Kevin McCarthy θα μπορούσε καλύτερα να καθορίσει τη θέση του για αυτό το θέμα επισκεπτόμενος την Ουκρανία
Σε απάντηση ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κογκρέσου είπε ότι η επίσκεψη στη Ουκρανία δεν περιλαμβάνεται στα σχέδιά του.
Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται να πάει στην Ουκρανία» για να καταλάβει πώς κατανέμονται τα κονδύλια που διατίθενται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία χτίζει ένα νέο σιδηρούν παραπέτασμα

«Υπάρχει ένα νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα, αλλά αυτό χτίζει η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου και ακόμη και πριν η Ρωσία εφαρμόσει λογοκρισία και καταστολή, κλείνοντας τα σύνορα, εκδιώκοντας τους ανθρώπους και παρουσιάζοντάς τους ως ξένους πράκτορες και βασικά κάνοντας τη Ρωσία τόσο αυταρχική που έχουν φύγει 100.000 Ρώσοι.
Το έκανε για να προστατευτεί από τη δυτική επιρροή».
Αυτά υποστηρίζει ο ιστορικός και αναλυτής Mark Kramer, διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Ψυχρού Πολέμου στο Πανεπιστήμιο του Harvard

Kharkiv_Battle_Map_Draft_March_082023.png
Donetsk_Battle_Map_Draft_March_082023.png

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.