ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Nations League Μολδαβία – Ελλάδα 0-2: Εύκολα, απλά και τώρα η Σλοβενία για την πρωτιά

1 min read

Για την 5η αγωνιστική του Nations League, η Εθνική Ελλάδας πέρασε εύκολα από τη Μολδαβία επικρατώντας με 2-0 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της για την άνοδο.

Η Εθνική Ελλάδας ήθελε μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης για να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης και τα κατάφερε αρκετά εύκολα στη Μολδαβία και φεύγει με το τρίποντο στις αποσκευές της. 

Πριν από τη σέντρα, η γαλανόλευκη βρισκόταν στο κυνήγι της Σλοβενίας με τις δύο ομάδες να κυνηγούν την πρώτη θέση στον όμιλο που δίνει την άνοδο στη League B. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στο μεταξύ τους ματς την Τετάρτη

Καθάρισε σε 10 λεπτά με Μπακασέτα – Φορτούνη

Οι παίκτες του Τζον Φαν Σιπ μπήκαν δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 11ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον Φορτούνη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Ναμάσκο, αλλά ο γκολκίπερ της Μολδαβίας έδιωξε σε κόρνερ. Η γαλανόλευκη δεν μπορούσε στη συνέχεια να βρει διαδρόμους, αλλά στο 32΄ ξεκλείδωσε την άμυνα των γηπεδούχων.

Με μια… φωτοβολίδα του Κώστα Φορτούνη έξω από την περιοχή, ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας των Μολδαβών, αξιοποιώντας την πάσα του Μπακασέτα.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ έδωσε την ασίστ στον Μπακασέτα και ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας με σουτ από το ύψος του πέναλτι με πλασέ έγραψε το 0-2. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά το σουτ του Τσιμπίκα απέκρουσε ο Ναμάσκο.

Κράτησε δυνάμεις για την Τετάρτη

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σε χαμηλό τέμπο με την γαλανόλευκη να κρατάει δυνάμεις για το πιο σημαντικό της παιχνίδι στο Nations League που έρχεται σε τρεις μέρες. Στο 54΄, ο Μπακασέτας βρήκε τον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε τον Ναμάσκο που έδιωξε σε κόρνερ και στο 80′ οι Μολδαβοί έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ, όταν ο Τσούρκαν έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία του Βλαχοδήμου

Ένα λεπτό μετά, η Ελλάδα απείλησε και πάλι με τον Γιακουμάκη να βγαίνει σε τετ α τετ, αλλά ο Ναμάσκο βγήκε έγκαιρα και έδιωξε σε κόρνερ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και η Ελλάδα επικράτησε με 2-0.

Την Τετάρτη σε ένα ματς – τελικό για την άνοδο, η Εθνική Ελλάδας φιλοξενεί στη Ριζούπολη τη Σλοβενία.

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46′ Επουρεάνου), Ιονίτα, Ρατά (62′ Τούρτσαν), Τσότσιουτς (46′ Καϊμάκοβ), Σπάταρου, Νταμασκάν (71΄Ντρος).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62′ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78΄Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65′ Τζόλης), Παυλίδης (78΄Γιακουμάκης).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

  1. Σλοβενία 11
  2. Ελλάδα 11
  3. Κόσοβο 3
  4. Μολδαβία 1

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.