ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Νάπολι – Μπολόνια 3-1: Ανατροπή που μυρίζει τίτλο (βίντεο)

1 min read

Με το 3-1 επί της Μπολόνια οι Παρτενοπέι απάντησαν στη νίκη της Γιουβέντους και παρέμειναν στην κορυφή, την ώρα που η Φιορεντίνα έχανε με 1-4 από τη Βερόνα στο Artemio Franchi!

Το ματς στο San Paolo άρχισε σοκαριστικά για τη Νάπολι αφού στα 28 δευτερόλεπτα (!) η Μπολόνια έκανε το 0-1 με τον Παλάσιο μετά την σέντρα του Ντι Φραντσέσκο! Το κακό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι το σοκ δεν κράτησε πολύ για τους Παρτενοπέι όμως, αφού στο 5′ ο Παλάσιο φλέρταρε και με το αυτογκόλ μετά το κόρνερ του Μάριο Ρουί, για να το βάλει τελικά -το αυτογκόλ- ο Μπαγέ στην εξέλιξη της φάσης (1-1)!

Το ματς είχε καλό ρυθμό και είχε και καλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, με την Μπολόνια να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Παλάσιο αλλά ο Ρέινα είπε «όχι». Κι αφού δεν έγινε το 1-2, έγινε τελικά στο 37′ το 2-1 με το πέναλτι του Μέρτενς, μετά την απόφαση του διαιτητή να δείξει τη βούλα για το κράτημα του Μαζίνα στον Καγιεχόν.

Το ίδιο καλό ματς θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει και στο δεύτερο μέρος αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ, αφού η Νάπολι το τελείωσε νωρίς. Στο 59′ η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι βγήκε μπροστά και ο Μέρτενς με υπέροχο πλασέ στην απέναντι γωνία, από πλάγια εντός περιοχής, έκανε το 3-1. Οι τρεις βαθμοί και η κορυφή ήταν, πλέον, δεδομένα και έτσι ο Σάρι βρήκε την ευκαιρία να κάνει τις αλλαγές του και οι παίκτες του να κρατήσουν δυνάμεις, αφού στο υπόλοιπο του ματς απλά ήλεγξαν τον ρυθμό.
Νάπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Ρέινα, Χισάι, Κίρικες, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί, Αλαν, Ζορζίνιο (74′ Ντιαβαρά), Χάμσικ (66′ Ζιελίνσκι), Καγιεχόν, Μέρτενς, Ινσίνιε (80′ Ρογκ).
Μπολόνια (Ρομπέρτο Ντοναντόνι): Μιράντε, Μπαγέ, Ντε Μάιο, Ελάντερ, Μαζίνα, Τζεμαϊλί, Πούλγκαρ, Πόλι (82′ Ντονσά), Βέρντι, Παλάσιο (74′ Ντέστρο), Ντι Φραντσέσκο.

Νέα γκέλα για την Ίντερ στις καθυστερήσεις
Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Δεκεμβρίου του 2017 όταν η Ίντερ έκανε… πλάκα στην Κιέβο, διαλύοντας την με 5-0. Όλα πήγαιναν τέλεια και ξαφνικά ήρθε η κατάρρευση! Η Ίντερ από εκείνη τη μέρα μπόρεσε να μαζέψει μόλις τέσσερις ισοπαλίες σε έξι αγωνιστικές και να μείνει εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Για τον Σπαλέτι και τους παίκτες του ο αγωνιστικός κατήφορος δεν πήρε πήρε τέλος ούτε στην έδρα της ΣΠΑΛ! Μπορεί όλα να έδειχναν ότι το αυτογκόλ του Βικάρι στο 48′ θα ήταν αρκετό, ωστόσο στο 90′ ο Παλόσκι, που είχε περάσει ως αλλαγή, πετάχτηκε και με κεφαλιά ξέρανε τους παίκτες του Σπαλέτι γράφοντας το τελικό 1-1.

Η Ίντερ πραγματοποίησε ακόμα μια… άχρωμη εμφάνιση, πετώντας ουσιαστικά όλο το πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το κακό φαινόταν να έρχεται καθώς πριν την ισοφάριση, Κούρτιτς και Παλόσκι είχαν χάσει μοναδικές ευκαιρίες.

Κάπως έτσι η αγωνιστική ξηρασία παραμένει στο στρατόπεδο των Νερατζούρι, που αγνοούν τη νίκη εδώ και δύο μήνες, με τον Λουτσιάνο Σπαλέτι να μην αισθάνεται και πολύ βολικά…

Απίστευτη τεσσάρα η Βερόνα
Στην καλύτερη εμφάνισή της στη σεζόν η Βερόνα έκανε κομμάτια εκτός έδρας την Φιορεντίνα (1-4) και πήρε γερή τζούρα οξυγόνου στη μάχη για την παραμονή. Η Ελλάς πέτυχε μέσα σε λίγα λεπτά το 30% των γκολ της σε όλο το πρωτάθλημα και με τον Μόιζε Κιν να σκοράρει δύο φορές πήρε τρεις βαθμούς που της επιτρέπουν τουλάχιστον να ελπίζει. Στο ντεμπούτο του ο [μέχρι πρότινος άσος του Ολυμπικαού] Βούκοβιτς έκανε το 0-1 στο 11′ και στο 20′ ο Κιν το 0-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Κιν έκανε το 0-3 και παρότι ο Ντίας μείωσε στο 53′ για τους Viola, η ομάδα του Φάμπιο Πέκια πήρε εντυπωσιακή νίκη με 1-4, το οποίο διαμόρφωσε στο 55′ ο Αλεξ Φεράρι.

Δεν μασάει η Ουντινέζε
Παρένθεση και εξαίρεση ήταν ήττα από την Λάτσιο για την Ουντινέζε, η οποία συνέχισε την εξαιρετική της παρουσία επί των ημερών του Μάσιμο Οντο με μεγάλο διπλό στην έδρα της Τζένοα (0-1). Για τους Zebrette, που με αυτό το τρίποντο πέρασαν στην 8η θέση, σκόρερ ήταν ο Βάλον Μπεχράμι στο 62′. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη παρότι από το 65′ έπαιζαν με δέκα εξαιτίας της αποβολής του Σαμίρ.

Ξέσπασε η Τορίνο
Η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι υποδέχθηκε την Μπενεβέντο και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να την τελειώσει (3-0) από το ημίχρονο, πλησιάζοντας στο -2 από την 6η θέση. Η καλή μέρα φάνηκε από νωρίς για την Γκρανάτα, αφού στο 3′ ο Μπερενγκέρ σέντραρε και ο Ιάγκο Φαλκέ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά στο 33′ έμειναν με 10 παίκτες από την αποβολή του Μπέλετς (απευθείας κόκκινη) για φάουλ στον Νιανγκ, ο οποίος λίγα λεπτά μετά, στο 40′, έκανε το 2-0 από την πάσα του Ιάγκο Φαλκέ. Στο 45′ ήρθε και το 3-0 από την κοντινή προσπάθεια του Ομπι, με την Τορίνο να κάνει συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη απέναντι στην ανήμπορη Μπενεβέντο.

“Χ”ωρίς νικητή…
Το Κροτόνε-Κάλιαρι αναμενόταν αμφίρροπο και τέτοιο ήταν, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς με το τελικό 1-1. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 29′ με το πέναλτι του Τρότα και τους φιλοξενούμενους -που έμειναν με 10′ από το 45′ λόγω της αποβολής του Πιζακάνε- να ισοφαρίζουν με εκτέλεση φάουλ του Τσιγκαρίνι στις καθυστερήσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ουσιαστικά ήταν ένας μονόλογος της Κροτόνε, η οποία πίεσε αρκετά για το δεύτερο γκολ αλλά αυτό που έβαλε στο 90′ δεν μέτρησε λόγω VAR, αφού ο Τσεκερίνι ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:
Σάββατο
Σασουόλο – Αταλάντα 0-3 (30′ Μαζιέλο, 83′ Κριστάντε, 86′ Φρόιλερ)
Κιέβο – Γιουβέντους 0-2 (67′ Κεντίρα, 88′ Ιγκουαΐν)

Κυριακή
ΣΠΑΛ – Ίντερ 1-1 (90′ Παλόσκι / 48′ αυτ. Βικάρι)
Τορίνο – Μπενεβέντο 3-0 (3′ Ιάγο Φαλκέ, 40′ Νιανγκ, 45′ Όμπι)
Νάπολι – Μπολόνια 3-1 (5′ αυτ. Εμπάιγ, 37′ πέν. και 59′ Μέρτενς / 1′ Παλάσιο)
Κροτόνε – Κάλιαρι 1-1 (29′ πέν. Τρότα / 45′ Τσιγκαρίνι)
Φιορεντίνα – Βερόνα 1-4 (53′ Ζιλ Ντίας / 11′ Βούκοβιτς, 20′ και 46′ Μουάζ Κιν, 55′ Φεράρι)
Τζένοα – Ουντινέζε 0-1 (61′ Μπεχράμι)
Μίλαν – Λάτσιο (19:00)
Ρόμα – Σαμπντόρια (21:45)

Η βαθμολογία
1. Νάπολι 57
2. Γιουβέντους 56
3. Λάτσιο 46
4. Ίντερ 44
5. Ρόμα 41
6. Σαμπντόρια 34
7. Αταλάντα 33
8. Ουντινέζε 32
9. Τορίνο 32
10. Μίλαν 31
11. Φιορεντίνα 28
12. Μπολόνια 27
13. Κιέβο 22
14. Σασουόλο 22
15. Τζένοα 21
16. Κάλιαρι 21
17. Κροτόνε 19
18. ΣΠΑΛ 17
19. Βερόνα 16
20. Μπενεβέντο 7
Πηγή:www.gazzetta.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.