ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναό – Αντίγραφο της Αγίας Σοφίας κτίζουν οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας, που πολεμάνε στο πλευρό του Άσαντ!

1 min read

Φυσικά και κανένας στον ψευτορωμαίικο δεν λέει λέξη για τους “Rum-Orthodox”, τα εκατομμύρια των ελληνορθόδοξων που ζουν στην Μέση Ανατολή και οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, στην Συρία. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ανάμεσα στους “πρόσφυγες” δεν υπάρχουν ελληνοορθοδοξοι, γιατί αυτοί μάχονται εναντίον των τουρκόφιλων ισλαμιστών στο πλευρό του προέδρου Άσαντ.

Όλους αυτούς, που στα χωριά τους κυματίζουν ακόμη και Ελληνικές και Βυζαντινές Σημαίες με τον δικέφαλο αετό δεν τους γνωρίζουν τα ΜΜΕ των γραικύλων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Συρίας, Ναό Αντίγραφο της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως, σε μικρότερο βεβαίως μέγεθος, ανακοίνωσε ότι θα χτιστεί σε Ελληνορθόδοξη περιοχή της Συρίας το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, μετά τη μετατροπή της Μεγάλης Εκκλησίας μας από τον Ερντογάν σε τζαμί.

Το καθεστώς Άσαντ συμφώνησε στην οικοδόμηση του Ναού της Αγίας Σοφίας στην επαρχία της Χάμα, όπου διαβιοί πολυπληθής Ελληνορθόδοξη κοινότητα(Rum-Orthodox), απόγονοι Ελλήνων εποίκων της αρχαιότητας και της εποχής της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι από το συριακό καθεστώς αναγνωρίζονται ως εθνική μειονότητα με δικαιώματα εκπροσώπησης στο κοινοβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Middle East Monitor ( https://www.middleeastmonitor.com/20200728-syria-to-build-new-hagia-sophia-with-help-from-russia/) στην οικοδόμηση του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Συρία θα συμβάλλει και η Ρωσία.

Σημειώνεται ότι Ελληνο-Ορθόδοξος ήταν ο Michel Aflak ο ιδρυτής του Εθνικιστικού κόμματος Baath, που κυβερνά σήμερα την Συρία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.