ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Ναι σε όλα» από την κυβέρνηση στους διεθνείς τοκογλύφους για τις μειώσεις συντάξεων και του αφορολόγητου

1 min read

Για μια ακόμη φορά, οι εγχώριοι εντολοδόχοι της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης φρόντισαν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των διεθνών τοκογλύφων, καθώς «κλείδωσαν» χθες την συμφωνία με τους δανειστές τόσο για την εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων για το 2019 όσο και για την περικοπή του αφορολογήτου το 2020, ενώ το ΔΝΤ διαμέσου του εκπροσώπου του υπενθύμισε ότι θα παραμείνει επόπτης της Ελλάδας με ή και χωρίς πρόγραμμα.

Μετά την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη με τους δανειστές για τα δημοσιονομικά, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετέφερε κλίμα συμφωνίας με τους δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Έτσι, λοιπόν, μπήκε (και πάλι) ένα τέλος στα… παραμύθια που διακινούσαν (ξανά) βουλευτές αλλά και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν αποφυγής ή μετάθεσης των περαιτέρω περικοπών στις συντάξεις, καθώς αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι οι ήδη ψηφισμένες μειώσεις συντάξεων θα επιβληθούν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Παράλληλα, απέκλεισε μεν την πιθανότητα να επισπευσθεί η μείωση του αφορολόγητου ορίου, αλλά κατέστησε σαφές ότι το άκρως επώδυνο μέτρο θα εφαρμοστεί από το 2020.



«Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν» τόνισε ο αξιωματούχος μετά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δανειστών, στις οποίες γκρεμίστηκε άλλος ένας κυβερνητικός μύθος: ότι η ανάπτυξη θα φθάσει φέτος το 2,3%. Η Ελληνική πλευρά αναγκάστηκε να… ξανακοντύνει την πρόβλεψή της στο 2% – 2,1%, όσο δηλαδή είχαν προβλέψει η Κομισιόν και το ΔΝΤ στις τελευταίες εκθέσεις τους.

Η ουσία, λοιπόν, βρίσκεται στο ότι για πολλοστή φορά (και αυτή) η κυβέρνηση είπε ένα σαφέστατο «ναι σε όλα» τα νέα μνημονιακά μέτρα που θα επιβάλλουν οι διεθνείς τοκογλύφοι, οξύνοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση αποικιοποίησης της Χώρας και φτωχοποίησης του Λαού της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.