ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Αρμενία “ξεγυμνώνει” τα τουρκικά Bayraktar TB2

1 min read

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι Αρμενικές δυνάμεις καταρρίπτουν τα τουρκικά drone των Αζέρων με τα οποία είχε προμηθεύσει η Τουρκία 

Mετά την αποκάλυψη ότι τα τουρκικά drone που χρησιμοποιούνται στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ ως απειλή απέννατι στους Αζέρους είναι κατασκευασμένα με υλικά Καναδικής εταιρείας αμέσως η συγκεκριμένη εταιρεία προχώρησε σε απαγόρευση εξαγωγής υλικού για την κατασκευή των εχθρικών drone.Όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω θέμα πήρε διαστάσεις και αμέσως μετά τον Καναδά και η Αυστρία προχώρησε σε εμπάργκο.

Bayraktar

Οι Αρμένιοι έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα Bayraktar ΤΒ2 δίνοντας στην δημοσιότητα και infographic με τις χώρες προέλευσης του κάθε συστήματος ξεχωριστά.

Στις ΗΠΑ, έχουν αρχίσει κι εφαρμόζονται οι κυρώσεις του νόμου CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act – Αντιμετώπιση Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω του Νόμου Κυρώσεων) με πρώτη απ’ όλες την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35. Ακολούθησε η απαγόρευση εξαγωγών ανταλλακτικών για τα μαχητικά F-16, αν κι εκεί πρόλαβε να στοκάρει απόθεμα για τουλάχιστον 10 χρόνια). Τώρα, μετά την εκτόξευση πυραύλου S-400 στην Σινώπη, οι κυρώσεις αναμένεται να επεκταθούν.

Bayraktar

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία «Η VIASAT δεν συγχωρεί καμία επίθεση εναντίον αθώων πολιτών. Δεν υποστηρίζουμε τη χρήση των προϊόντων ή υπηρεσιών μας για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών ή γενοκτονιών. Θα υποστηρίζουμε ανοικτά και θα συμμορφωνόμαστε με οποιαδήποτε απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με την εξαγωγή τεχνολογίας στην Τουρκία. Έχουμε πουλήσει προϊόντα στην Τουρκία ως εταίρο του ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή δεν στέλνουμε προϊόντα στην Τουρκία, ούτε παρέχουμε υπηρεσίες μέσω δορυφόρου ή άλλες υπηρεσίες αναμετάδοσης στον τουρκικό στρατό».

Bayraktar

Ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά την δημοσιοποίηση των εικόνων με το σύστημα καταγραφής εικόνας της Wescam ανακοίνωσε την απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στην κατασκευή drones. Αυτό σημαίνει πώς οποιοδήποτε σύστημα θα μπορούσε να χρησιμεύσει στην Τουρκία από τα «ράφια» του Καναδά, αυτόματα μπαίνει στην απαγορευμένη λίστα.

Όμως, οι κυρώσεις δεν σταματούν εκεί. Ειδικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να μπει εμπάργκο και από την Αυστρία για την εξαγωγή του κινητήρα Rotax. Δεν είναι μόνο οι Αυστριακοί που έχουν πολλάκις καταδικάσει την Τουρκία για τις ενέργειές της σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο όσο πλέον και οι Γάλλοι, που μετά το εμπάργκο της Τουρκίας εναντίον τους και της προσωπικής επίθεσης κατά του Προέδρου Μακρόν, θα πιέσουν για την απαγόρευση εξαγωγής κάθε ευρωπαϊκού τμήματος τεχνολογίας.

Παρόμοια εξαρτήματα χρησιμοποιούν και τα άλλα τουρκικά UAV’s, τύπου Akinci. Έτσι, είναι πολύ πιθανό άμεσα, η Τουρκία όχι μόνο να μην μπορεί πλέον να κατασκευάσει τα πολυδιαφημισμένα της UAV, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος τα σμήνη να καθηλωθούν και στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν τις διαδικασίες κανιβαλισμού για να μπορούν να έχουν στοιχειώδεις διαθεσιμότητες.

Οι αρμενικές δυνάμεις έδωσαν στην δημοσιότητα ολόκληρη λίστα με τα ευρωπαϊκής, αμερικανικής και καναδικής προέλευσης συστήματα.

Δείτε τη λίστα

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Αρμενία "ξεγυμνώνει" τα τουρκικά Bayraktar TB2

Με πληροφορίες:enikos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.