ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Η Ελλάδα κατασκευάζει τμήματα των φρεγατών Belharra για το γαλλικό ΠΝ

1 min read

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα αναμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φρεγάτας FDI Belharra στα ναυπηγεία της Group Naval, στην Λοριάν (Lorient) της Γαλλίας, στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας κτίζονται τμήματα φρεγατών του ιδίου τύπου για το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, στις γιάρδες των Ναυπηγείων Σαλαμίνας κτίζονται τα προ-εξοπλισμένα μπλοκ κύτους των γαλλικών φρεγατών Belharra.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ναυπηγείων Σαλαμίνας, Γιώργος Κόρος, αναφέρει ότι το έργο που έχουν αναλάβει τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, αποτελεί σημαντικό τμήμα του όλου προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, που αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ήδη η Naval Group έχει εκφράσει τέτοια πρόθεση και υπάρχουν σχετικές διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει, τα υπό κατασκευή blocks θα είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το ναυπηγείο για τη Lorient τον Νοέμβριο του 2023 όπου θα ενωθούν με άλλα blocks στη μόνιμη δεξαμενή του γαλλικού ναυπηγείου για την ολοκλήρωση του πλοίου.

Επισημαίνει ότι ο τρόπος ανέγερσης των αμυντικών πλοίων που χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα blocks είναι ιδιαίτερα ευφυής καθώς μειώνει τον χρόνο και το κόστος αποπεράτωσης του έργου.

Για την αναπτυξιακή δυνατότητα στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας τονίζει ότι έως σήμερα έχουν χτιστεί πλοία χωρητικότητας έως και 100.000 τόνων DWT, χρησιμοποιώντας τα ρουμάνικα ναυπηγεία ως υπεργολάβους για την κατασκευή του κύτους, ενώ παράλληλα θεωρούνται εξειδικευμένα στις δύσκολες και εξειδικευμένες μετασκευές ειδικά σε πλοία ξηρού φορτίου διπλού τοιχώματος.

«Είμαστε το μόνο ναυπηγείο στην Ευρώπη που έχει εκτελέσει τέτοια έργα και το πρώτο ναυπηγείο διεθνώς που δημιούργησε το διπλό τοίχωμα μεταφέροντας τους υπάρχοντες διαμήκεις φράχτες των πλοίων προς το εξωτερικό τοίχωμα αντί να κατασκευάσουμε νέους φράκτες», δηλώνει. Για την ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα μας δηλώνει ότι χρειάζεται η ύπαρξη συστήματος έκδοσης εγγυητικών προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, για λογαριασμό των ναυπηγείων, στηρίζοντας έτσι το εξαγώγιμο προϊόν, δηλαδή τα πλοία. Τέλος, αναφέρει ότι τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας μπορούν να πρωτοστατήσουν στο χτίσιμο νέων πλοίων της ακτοπλοΐας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.