ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναυάγιο στην Ιταλία: Στους 59 οι νεκροί 12 παιδιά ανάμεσα στα θύματα [εικόνες, βίντεο]

1 min read

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία ανήλθε στους 59, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, δήλωσε σε δημοσιογράφους η υφυπουργός Εσωτερικών Βάντα Φέρο.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, πρόσθεσε.

“Η τραγωδία αυτή πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες όλης της ΕΕ με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών. Πρέπει να αυξηθούν οι βοήθειες, με την επίγνωση ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε όποιον δεν τα χρησιμοποιεί υπέρ της ανάπτυξης”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταϊάνι.

Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό νάζι”, πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

ιταλια

Πώς έγινε το ναυάγιο

Όπως διηγήθηκαν οι διασωθέντες στους άνδρες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, το πλεούμενο (μήκους είκοσι μέτρων) προσέκρουσε σε βράχια και αμέσως μετά κόπηκε στα δυο. Οι γιατροί που, κοντά στον Κρότωνα, παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν ότι μέρος των διασωθέντων φέρει εγκαύματα σε πολλά σημεία του σώματος.

ιταλια
ναυαγιο μεταναστεσ

Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από την Σμύρνη πριν τέσσερις ημέρες. Είκοσι δυο διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο (έντεκα είναι ανήλικα) και τουλάχιστον ένας είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.