ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ναυάγιο προσφύγων ανοιχτά της Κρήτης: Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης – Ένας νεκρός

1 min read

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο μέχρι στιγμής θλιβερός απολογισμός στο ναυάγιο που σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 69 πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν στο ιστιοφόρο πλοίο που εντοπίστηκε μισοβυθισμένο νότια της Παλαιόχωρας, ανοιχτά της Κρήτης, το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι υπόλοιποι 67 πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Οι περισσότεροι διασωθέντες βρίσκονται στο φορτηγό πλοίο «Harrison», ενώ έξι σε Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικό, ανάμεσα τους και το άτομο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Ανάμεσα επιβαίνοντες του ιστιοφόρου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πέντε γυναίκες και τρία παιδιά.

Οι διασωθέντες αναμένεται να αποβιβαστούν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας Χανίων.

Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν εξέπεμψε σήμα κινδύνου λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και αμέσως έσπευσε προς βοήθεια το πλοίο γενικού φορτίου «Harrison» σημαίας νήσων Marshall –το οποίο είχε αποπλεύσει από το Ισραήλ- και περισυνέλλεξε τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, όπως δήλωσαν οι διασωθέντες ένα άτομο, που ταξίδευε μαζί τους αγνοείται, ενώ το σκάφος τους βυθίστηκε.

Στην Παλαιόχωρα οι αρχές ήδη κάνουν προετοιμασίες, προκειμένου να τους υποδεχτούν με όλα τα πρωτόκολλα, που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει βρεθεί μια αίθουσα, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο στα Χανιά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.