ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να τι φοβάται ο Ερντογάν – Ο Δικαστής που καταδίκασε τον Σαντάμ Χουσείν: Το Ιράκ θα χωριστεί στα τρία, το Κουρδιστάν θα γίνει ένα κράτος σαν τη Γαλλία και την Ελλάδα

1 min read

Ο δικαστής Munir Haddad, που συμμετείχε στη δίκη του Σαντάμ Χουσεΐν, στην οποία καταδικάστηκε εις θάνατον δι’ απαγχονισμού, δήλωσε ότι το Ιράκ θα διαμελιστεί σε τρία κομμάτια.

Ο Munir Haddad, που είναι κουρδικής καταγωγής, μιλώντας στην ιρακινή τηλεόραση, είπε ότι το Ιράκ θα χωριστεί στα τρία κομμάτια, των σιιτών, των σουνιτών και των Κούρδων.

Ο Χαντάντ είπε ότι οι κουρδικές περιοχές (γεωγραφικό Κουρδιστάν) θα συναπαρτήσουν ένα κράτος που θα είναι σαν τη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα, ενώ οι περιοχές των Σουνιτών θα μοιάζουν με το Κουβέιτ και τα Ηνωμάν Αραβικά Εμπιράτα. Όσον αφορά τις περιοχές των Σιιτών, αυτές θα μοιάζουν με το Μπαγκλαντές.

Ο κουρδικής καταγωγής δικαστής, Μιουνίρ Χαντάντ, ήταν ένας από τους εννιά δικαστές που συμμετείχε στη δίκη εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν, για τις σφαγές των Σιιτών, που έμειναν γνωστές ως Φάκελος Duchel.

Ο Χαντάντ, μιλώντας στο BBC για τη δίκη εκείνη, είπε ότι οι επτά από τους εννιά δικαστές είχαν πει ναι σητν καταδικαστική απόφαση, ενώ οι δύο που είπαν όχι, μετά τη δίκη λιποτάκτησαν και έφυγαν από τη χώρα.

Ο εν λόγω δικαστής ανήκει στην ομάδα των Κούρδων Φεϊλί, που είναι Σιίτες το θρήσκευμα. Ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε σφαγιάσει πολλούς νεαρούς Κούρδους Φεϊλί, μαζί με Άραβες Σιίτες.

Πηγή: BasNews 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.