ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να παραιτηθεί από το Casus Belli εναντίον της Ελλάδας, κάλεσε ο Δένδιας την Τουρκία

1 min read

«Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος.»

Στο Ομάν βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον ομόλογό του, Μπαντρ Αλμπουσαΐντι. Οι δυο άντρες συζήτησαν για την ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας – Ομάν, την κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, τη συνεργασία εντός διεθνών oργανισμών και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Από εκεί ο Δένδιας έστειλε μήνυμα προς την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη τη στάση της και την κατηγόρησε για συνεχείς προκλήσεις στην Ελλάδα:

«Ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά τουλάχιστον στο πλαίσιο των αρχών, της καλής γειτονίας, της συνεννόησης μεταξύ των κρατών. Η Ελλάδα πορεύεται πάντα με σημαία και κανόνα συμπεριφοράς το Διεθνές Δίκαιο. Και το ίδιο κάνει η Κύπρος και η Αίγυπτος. Και πέραν αυτών, η συμφωνία της Ελλάδος με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι συμφωνίες ωφέλιμες και για το ΝΑΤΟ και για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια, είναι παντελώς ακατανόητες».

Μάλιστα κάλεσε την Άγκυρα να παραιτηθεί από το Casus Belli εναντίον της Ελλάδας: «Οι συμφωνίες και οι κατανοήσεις της Ελλάδας δεν στρέφονται κατά κάποιου άλλου κράτους και βεβαίως δεν στρέφονται κατά της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι καλοδεχούμενη να αποτελέσει μέρος αυτών των κατανοήσεων, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα αντιληφθεί ότι ο κανόνας είναι το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, θα παραιτηθεί από το Casus Belli εναντίον της Ελλάδας και θα συνυπογράψει τους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.