ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Να μην έχουμε άλλο Μάτι» – Έγινε η τελετή παράδοσης-παραλαβής αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

1 min read

Ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αφού ευχαρίστησε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του και εξέφρασε τα αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής της θέσης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στις εγκαταστάσεις την Αστυνομικής Ακαδημίας στους Θρακομακεδόνες.

Ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, αφού ευχαρίστησε το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του και εξέφρασε τα αισθήματα βαθύτατης εκτίμησης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τόνισε ότι οραματίζεται μια σύγχρονη αστυνομία που θα προκύψει μέσα από μια δυναμική μεταρρύθμιση.

«Έχοντας στη φαρέτρα μου το οικονομικό και χρηματοδοτικό οπλοστάσιο, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μου συνιστά η δυναμική μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα υλοποιηθεί, προκρίνοντας έναν ισχυρό επιτελικό και επιχειρησιακό χαρακτήρα, που θα δώσει νέα πνοή στη διοικητική οργάνωση του Σώματος», υπογράμμισε ο κ. Καραμαλάκης.

Και συμπλήρωσε ότι προς την κατεύθυνση αυτή πρωταρχικός στόχος είναι «η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, με την ταυτόχρονη απλούστευση, τον ανασχεδιασμό και την ψηφιοποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες φιλικές προς τον πολίτη, προσεγγίζοντάς τον ψηφιακά, να υφίσταται αποτελεσματική διαλειτουργικότητα με υπηρεσίες άλλων Υπουργείων, αλλά και να απλοποιούνται μεθοδευμένα εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες».

Ο κ. Καραμαλάκης τόνισε ότι «η επιτυχής διοικητική μεταρρύθμιση συνδέεται άρρηκτα και με την ορθή αξιοποίηση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», δηλαδή οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και ότι δέμευσή του αποτελεί «η ηθική και εργασιακή επιβράβευση της βέλτιστης απόδοσης του προσωπικού και η εξασφάλιση συνθηκών αξιοκρατίας σε όλη την ιεραρχική κλίμακα».

Αναφέρθηκε επίσης στο νέο καθοριστικό ρόλο της Αστυνομίας, σε εθνικό επίπεδο, με την «ολοκληρωμένη διαχείριση κρίσιμων κοινωνικών ζητημάτων, γεωστρατηγικής ιδίως σημασίας, όπως η αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού, και η κατάρτιση στρατηγικών εθνικής ασφάλειας».

Στο θέμα αυτό, όπως είπε ο αρχηγός, επιδίωξή του είναι η ΕΛΑΣ να συμβάλλει στην εθνική ασφάλεια, αλλά και να συντελεί «στη δημιουργία ενός οργανωτικά επιτυχημένου σχεδιασμού υποδοχής των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία, με όρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προάσπισης των ελευθεριών τους».

Ο κ. Καραμαλάκης κάλεσε όλο το προσωπικό να εργαστεί με ζήλο για την επίτευξη των στόχων, για μια επιχειρησιακά αποτελεσματική, αλλά και εξωστρεφή Αστυνομία, ζήτησε τη συμπαράσταση και των συνδικαλιστών, ενώ δεν κατάφερε να κρύψει την συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στη σύζυγό του και στην οικογένειά του για τη στήριξή του στη μέχρι τώρα πορεία του στην Αστυνομία.

Ο απερχόμενος Αρχηγός, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε συνοπτικά στους βασικούς άξονες που κινήθηκε, καθώς και στην πορεία του στο Σώμα, αφήνοντας κάποιες αιχμές για τον τρόπο που αποχώρησε, ενώ ευχαρίστησε προσωπικά «μέσα από την καρδιά του» τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του στη θέση του αρχηγού, καθώς και τους πρώην υπουργούς Παναγιώτη Σκουρλέτη και κυρίως την Όλγα Γεροβασίλη «για την τόσο άψογη, επιτυχημένη και ειλικρινή συνεργασία».

Υπογράμμισε επίσης ότι βασική του αρχή ήταν μια αστυνομία κοντά στον πολίτη 24 ώρες το 24ωρο και τόνισε: «Δεν μπορώ βεβαίως να ισχυριστώ πως ό,τι είχα φανταστεί και σχεδιάσει, έχει γίνει πράξη. Ήταν πολύ λίγος ο χρόνος, αλλά σίγουρα μπήκαν οι βάσεις για όλα αυτά».

Η διαδρομή 37 χρόνων λαμβάνει τέλος «ακριβώς με τον τρόπο που γνωρίζετε όλοι», είπε ο κ. Ανδρικόπουλος, και συμπλήρωσε: «Πάλεψα με αξιοπρέπεια, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να υπολογίσω το προσωπικό κόστος, αφού το μόνο που με ένοιαζε ήταν να βαδίζαμε στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων μας χωρίς να λαμβάνω υπόψη μου τις εκάστοτε ετικέτες που έθεταν κάποιοι προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, οι οποίες δυστυχώς για αυτούς δεν άντεχαν και δεν αντέχουν στο χρόνο».

Ο τέως αρχηγός έκανε ειδική αναφορά στην τραγωδία στο Μάτι και ευχήθηκε «όπως άλλωστε ευχήθηκε και ο κ. Υπουργός στην ομιλία του κατά την παραλαβή του υπουργείου, να μην έχουμε ποτέ ξανά άλλο Μάτι».

Τέλος ο κ. Ανδρικόπουλος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό, τους συνεργάτες του, την οικογένειά του και ευχήθηκε στο νέο αρχηγό να συνεχίσει με επιτυχία καθώς, όπως είπε, γνωρίζει ότι έχει έντονη αίσθηση του χρέους αμείωτο ζήλο και ενθουσιασμό, επαγγελματική κατάρτιση, εργατικότητα και συγκρότηση.

Στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Χρυσοχοΐδη, παραβρέθηκαν ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, οι γγ Δημόσιας Τάξης και Πολιτικής Προστασίας, Κ. Τσουβάλας και Ν. Χαρδαλιάς, βουλευτές, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, πλήθος ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, πρώην αρχηγοί και άλλοι επίσημοι καθώς και συγγενείς τόσο του νέου όσο και του απερχόμενου αρχηγού.

Μοιράσου το άρθρο μέσω:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.