ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

11 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να γιατί πρέπει να επιλέγετε φυτικές βαφές για τα μαλλιά σας

1 min read

Λέγονται και γράφονται πολλά για τα επικίνδυνα ή… «επικίνδυνα» χημικά συστατικά που περιέχουν οι βαφές, για τη φθορά που προκαλούν οι χρωστικές στα μαλλιά, ή για το πώς απορροφώνται καλύτερα από την τρίχα. Ας δούμε, πού τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια

Μύθος: Οι βαφές καταστρέφουν τα μαλλιά

Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Για τα «καμένα» μαλλιά, τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που μοιάζουν με άχυρο, αναζητήστε τον ένοχο όχι στη βαφή αλλά στον τρόπο ή τη συχνότητα που τη χρησιμοποιείτε, εσείς ή ο κομμωτής  σας. Για παράδειγμα, η τρίχα που αποχρωματίζεται (με ντεκαπάζ) για να δεχτεί το εκτυφλωτικό ξανθό που ονειρεύεστε είναι σίγουρα πιο ευαισθητοποιημένη και εύθραυστη. Αν το διάστημα που αφήνετε να περάσει ανάμεσα σε δύο βαφές είναι πολύ μικρό, αν την καταπονείτε επιπλέον με θερμό styling (πρέσα, σεσουάρ κλπ) , τότε σίγουρα τα μαλλιά θα υποστούν ανεπανόρθωτη φθορά.

Εναπόκειται επομένως τόσο σε εσάς όσο και στην εμπειρία και το ταλέντο του κομμωτή  να ελέγξετε τη φθορά και να προστατέψετε τα μαλλιά σας. Αντί να κατηγορείτε τη βαφή, σεβαστείτε τις αντοχές της –βαμμένης- τρίχας. Τι σημαίνει αυτό; Χρησιμοποιείτε στο λούσιμο εξειδικευμένες συνθέσεις ενυδάτωσης, θρέψης και επανόρθωσης. Περιορίστε το καθημερινό styling ή τουλάχιστον θωρακίστε την τρίχα με προϊόντα που την προστατεύουν από τη θερμότητα.

Αρκεστείτε στο φρεσκάρισμα της ρίζας και αποφύγετε να περνάτε τη βαφή σε όλα τα μαλλιά κάθε φορά που επισκέπτεστε το κομμωτήριο. .

Αλήθεια: Οι βαφές ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργία

Σε μια και μόνο φόρμουλα βαφής μπορούν να ανιχνευθούν ως και 50 χημικές ουσίες. Ορισμένα συστατικά όπως είναι η αμμωνία, το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), η ρεζορκίνη ή η διαβόητη PPD-η χημική ουσία των μόνιμων βαφών που προσδίδει ένταση και λάμψη στο χρώμα-, αρκετά συχνά αποδεικνύονται ισχυρά αλλεργιογόνα, προκαλώντας από ήπιο ερεθισμό, μέχρι και χημικό έγκαυμα στο ευαίσθητο τριχωτό ή αλλεργική δερματίτιδα στα βλέφαρα, τα αυτιά ή στο μέτωπο. Αν δοκιμάζετε για πρώτη φορά να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά, κάντε οπωσδήποτε το τεστ ευαισθησίας (θα το βρείτε στις οδηγίες χρήσης) πριν τη χρησιμοποιήσετε. Μπορεί να σας γλυτώσει από πολλούς μπελάδες. Αν έχετε αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα στο παρελθόν και δεν μπορείτε να αποφύγετε ή δεν θέλετε να απαρνηθείτε τη βαφή, αναζητήστε μια φυτική βαφή ή μια σύνθεση νέας τεχνολογίας χωρίς αμμωνία ή PPD.

Γι’ αυτό τον λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες που βάφουν τα μαλλιά τους να χρησιμοποιούν φυτικές βαφές γιατί:

-Επειδή τα φυσικά συστατικά μιας βαφής μένουν πάνω στην τρίχα αλλά δεν διαπερνούν το φλοιό, η διαδικασία της βαφής δεν είναι επιθετική στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό, μεταφράζεται σε λιγότερο ρίσκο φλεγμονών, εμφάνισης πιτυρίδας ή αναφυλαξίας και αλλεργίας. Τα φυτικά χρώματα μαλλιών προσφέρουν ένα ελαφρύ αλλά θρεπτικό στρώμα χρώματος πάνω από την τρίχα, επιτρέποντας στα μόρια να δεθούν με τις υγιείς ίνες, γεγονός που σημαίνει πως το χρώμα θα παραμείνει ζωντανό και λαμπερό για περισσότερο χρόνο.

-Με μηδαμινά χημικά συστατικά στη σύνθεσή τους, οι φυτικές βαφές δεν βαραίνουν τα μαλλιά, προάγοντας έναν φυσικό όγκο, χωρίς τον κίνδυνο ξηροδερμίας. Επίσης, οι φυτικές βαφές βοηθούν στον περιορισμό της απώλειας σημαντικών πρωτεϊνών κατά το ξέπλυμα, καθιστώντας τις ιδανικές για τα αδύναμα μαλλιά.

-Εμπνευστείτε από τα χρώματα της Μητέρας Φύσης και επιλέξτε φυτικές βαφές για τα μαλλιά σας. Επιπλέον όφελος; Υγιή μαλλιά, τέλεια βαμμένα, με βαθιά οικολογική συνείδηση.

Δημοσίευση στα Social Media