ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Να «εξαφανίσει» την Βρετανία με πυρηνικά προέτρεψαν τον Πούτιν κρατικά μέσα ενημέρωσης ένας Sarmat 2 σημαίνει μείον μία Μεγάλη Βρετανία»

1 min read

Να «εξαφανίσει» την Βρετανία με πυρηνικά προέτρεψαν τον Πούτιν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της υποστήριξης  του Ηνωμένου Βασιλέιου στην Ουκρανία. Πρόσφατα προμήθευσε ξανά το Κίεβο  με αντιαεροπορικούς πυραύλους και τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο Βλαντιμίρ Σολοβίοφ, ο Ρώσος δημοσιογράφος,συγγραφέας και προπαγανδιστής του Πούτιν δήλωσε σήμερα πως μίλησε με τον επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας για τον νέο πύραυλο Sarmat 2. 

«Όπως αποδείχτηκε, ένας Sarmat σημαίνει μείον μία Μεγάλη Βρετανία», καυχήθηκε ο  Σολοβίοβ, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο πύραυλος – που ονομάστηκε «Σατανάς 2» στη Δύση -είναι ένας νέος- βαρέως τύπου– διηπειρωτικός πύραυλος τον οποίο η Ρωσία προτίθεται να αναπτύξει ώστε να φέρει έως 15 κεφαλές ο καθένας, σύμφωνα με την Υπηρεσία Έρευνας του αμερικανικού Κογκρέσου (U.S. Congressional Research Service).

Έχει βάρος πάνω από 200 τόνους και θεωρείται ισχυρότερος από τον προκάτοχό του, τον Voievoda, που έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων.

Το 2019 ο Πούτιν είχε δηλώσει ότι ο Sarmat «πρακτικά δεν έχει όρια όσον αφορά το βεληνεκές» και ότι «είναι ικανός να πλήξει στόχους διασχίζοντας τον βόρειο και τον νότιο Πόλο».

«Αυτό το πραγματικά μοναδικό όπλο θα ενισχύσει τις δυνατότητες των ενόπλων μας δυνάμεων, θα εγγυηθεί αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας από εξωτερικές απειλές και θα υποχρεώσει να το ξανασκεφθούν εκείνοι που μέσα από την απροκάλυπτη επιθετική τους ρητορική προσπαθούν να απειλήσουν την χώρα μας» είπε εξάλλου ο Ρώσος Πρόεδρος, μετά από μία επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, είπε στον Σολοβίοβ ότι 46 Sarmat θα κατασκευαστούν φέτος με τους πρώτους να  αναπτύσσονται στο Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία διεξάγει πόλεμο  με ολόκληρο το ΝΑΤΟ και ο κίνδυνος να γίνει πυρηνικός είναι «πραγματικός».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Λαβρόφ είπε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι χειρότερη από την κουβανική πυραυλική κρίση στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου λόγω της πλήρους κατάρρευσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου, είπε: «Οι κίνδυνοι είναι πολύ σημαντικοί. Δεν θέλω να διογκωθεί τεχνητά ο κίνδυνος [αλλά] είναι σοβαρός, πραγματικός. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί »

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.