Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ν.Τράμπ: «Θα άρουμε τις κυρώσεις αν απελευθερωθεί ο πάστορας»

1 min read

Tις επιβληθείσες κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα άρουν οι ΗΠΑ, εάν απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε λάθος την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιβάλει δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα ως αντίποινα στην αντίστοιχη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή απελευθέρωση του πάστορα Μπράνσον.

«Η συμπεριφορά της Τουρκίας και του Ερντογάν για τον Μπράνσον ήταν εντελώς άδικη. Η απόφαση της Άγκυρας να προχωρήσει στην επιβολή δασμών (σσ. ως αντίποινα) είναι λυπηρή και βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, αξιώνοντας εκ νέου αποφυλάκιση του πάστορα.

«Αισθανόμαστε ότι η Τουρκία και ειδικότερα ο πρόεδρος Ερντογάν μεταχειρίστηκε πολύ άδικα τον πάστορα Μπράνσον, ο οποίος γνωρίζουμε πόσο καλός άνθρωπος και χριστιανός είναι και δεν έκανε τίποτα λάθος. Αυτό δεν θα το ξεχάσει η κυβέρνηση Τραμπ», σημείωσε.

«Οι τελωνειακοί δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας έχουν να κάνουν με συμφέροντα εθνικής ασφαλείας. Οι δασμοί  της Τουρκίας αποτελούν αντίποινα» δήλωσε η Σάντερς.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, τόνισε ό τι ακόμη και αν ο Ερντογάν αφήσει ελεύθερο τον Αμερικανό πάστορα οι επιπλέον δασμοί στον τουρκικό χάλυβα και το αλουμίνιο θα παραμείνουν σε ισχύ. «Οι δασμοί στο χάλυβα δεν πρόκειται να αρθούν με την αποφυλάκιση του πάστορα», τόνισε η Σάντερς.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον αντίκτυπο της έντασης μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας στην τουρκική λίρα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση «παρακολουθεί την κατάσταση».

«Τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας αποτελούν καρπό μιας μακροπρόθεσμης τάσης, κάτι για το οποίο η ίδια ευθύνεται και όχι αποτέλεσμα κάποιας ενέργειας των ΗΠΑ» τόνισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.