ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Ν.Τραμπ: «Η αποχώρηση από το Αφγανιστάν είναι η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία των ΗΠΑ»

1 min read

Η μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία των ΗΠΑ είναι η αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Αφγανιστάν υπό την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Ν.Τραμπ υποστήριξε πως οι ΗΠΑ πλήρωσαν τους Αφγανούς στρατιώτες μια «περιουσία» «δωροδοκώντας» τους για να πολεμήσουν, ενώ χαρακτήρισε την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ως «τη μεγαλύτερη ντροπή στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την απόφασή του να τερματίσει την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν στις 14 Απριλίου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη στρατιωτική εκστρατεία των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Καθώς η αποχώρηση είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, μαχητές των Ταλιμπάν εισήλθαν στην Καμπούλ και ανέλαβαν την εξουσία στη χώρα στις 15 Αυγούστου.

Ενώ φαίνεται ότι η κατάληψη των Ταλιμπάν ήταν έκπληξη για τον Μπάιντεν, ο οποίος διαβεβαίωνε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους για την ικανότητα και τη δύναμη των Αφγανικών δυνάμεων, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προβλέψει την ταχεία πτώση του Αφγανιστάν από τους Ισλαμιστές.

Ο Ν.Τραμπ είπε επίσης για τις διαπραγματεύσεις που είχε κάνει ο ίδιος με τους Ταλιμπάν: «Είχα πει: «Πριν ξεκινήσουμε αφήστε με να σας πω πως εάν κάτι κακό γίνει σε Αμερικανούς ή κάποιον άλλον θα έρθουμε στη χώρα σας και θα σας χτυπήσουμε με τόση ισχύ όσο καμία άλλη στο παρελθόν, μια ισχύ που δεν θα την πιστεύετε. Και το χωριό σας, ξέρουμε που είναι, θα είναι το πρώτο».

Πηγή pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.