ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μυστήριο με την επίθεση στο «απόρρητο» σπίτι του διοικητή της κρατικής ασφάλειας

1 min read

Η εμπρηστική επίθεση στην πολυκατοικία που διαμένει ο διοικητής της κρατικής ασφάλειας, προφανώς και είναι χαμηλού βαθμού ενέργεια, πλην όμως έχει τον μέγιστο βαθμό συμβολικής σημασίας. 

Yποτίθεται πως το σπίτι ενός τόσο σημαντικού αξιωματούχου της ΕΛ.ΑΣ. και μάλιστα σε μια υπηρεσία που ασχολείται ερευνητικά με τις εμπρηστικές ομάδες αλλά και συγκεκριμένου τύπου τρομοκρατικές οργανώσεις, αν μη τι άλλο είναι «απόρρητο».

Άλλωστε και για τον λόγο αυτό η πολυκατοικία στο Χαλάνδρι όπου διαμένει ο διοικητής της κρατικής ασφάλειας δεν έχει εμφανή φύλαξη προκειμένου να μην δίνει «σήμα» στους «περίεργους» πως εκεί διαμένει κάποιος εν δυνάμει στόχος.

Αντιθέτως οι κρυφές περιπολίες στην περιοχή είναι αυξημένες λόγω της διαμονής του συγκεκριμένου αξιωματικού, κάτι που άλλωστε δεν είναι δυνατόν να «εντοπίσουν» από μάτια απλών πολιτών.

Παρ’ όλα αυτά οι εμπρηστές, τους οποίους βέβαια δεν είναι δυνατόν να τους βάλεις στην ίδια «ζυγαριά» με τις επιχειρησιακές δυνατότητες που μπορεί να διαθέτει ένας τρομοκράτης που συμμετέχει σε κλειστή ένοπλη ομάδα, κατάφεραν όχι μόνο να εντοπίσουν την κατοικία του διοικητή της κρατικής ασφάλειας, αλλά παράλληλα να τοποθετήσουν και τον εμπρηστικό μηχανισμό ακριβώς στην πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας.

Αυτό προϋποθέτει έναν βαθμό προεργασίας από τους εμπρηστές, οι οποίοι όλα δείχνουν πως είχαν παρακολουθήσει ενδελεχώς την περιοχή και μάλιστα ίσως είχαν καταγράψει ακόμα και τις ώρες που περνούσαν τα μυστικά περιπολικά από το σημείο.

Πάντως το γεγονός πως οι εμπρηστές κατάφεραν να «βγάλουν» το σπίτι του διοικητή της κρατικής ασφάλειας και μάλιστα μιας υπηρεσίας που το ερευνητικό της αντικείμενο βεβαίως και έχει να κάνει με τις ομάδες εμπρηστών που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, σημειολογικά είναι ένα πλήγμα στο γόητρο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παράλληλα προκαλεί έντονους προβληματισμούς για την επιχειρησιακή ικανότητα της ομάδας που χτύπησε την πολυκατοικία που διαμένει ο συγκεκριμένος αξιωματικός.

Μάλιστα στο «μικροσκόπιο» των ερευνών έχει μπει ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου μιάμιση εβδομάδα, όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν σε δρόμο του Χαλανδρίου και μάλιστα κοντά στην κατοικία του προϊσταμένου της κρατικής ασφάλειας, έναν σάκο ο οποίος περιείχε ένα έτοιμο προς τοποθέτηση εμπρηστικό μηχανισμό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.