ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Mυστήριο από την επιστολή του Τούρκου υπουργού στην Ελλάδα! Όλα όσα ξέρουμε…

1 min read

Με έκπληξη διαβάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα περί επιστολής του Χουλουσί Ακάρ στον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τη μια απειλεί θεούς και δαίμονες και στήνει σκηνικό στα Ίμια. Από την άλλη το «παίζει» καλός γείτονας και καλεί τον Έλληνα υπουργό να τον φιλοξενήσει στην Τουρκία. Τι αναφέρει στην επιστολή που προς το παρόν δεν έχει φτάσει στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.Το παιχνίδι που ξέρουν και παίζουν καλά εδώ και δεκαετίες συνεχίζουν οι Τούρκοι. Από τη μια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ με αναφορές σε Αιγαίο και Κύπρο, λέγοντας ξανά ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα. Από την άλλη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ακάρ, απέστειλε επιστολή στον Έλληνα ομόλογο του Ευάγγελο Αποστολάκη και του εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την εκλογή του στη θέση του Υπουργού Άμυνας.

Με έκπληξη διαβάζουν τα τουρκικά δημοσιεύματα περί επιστολής του Χουλουσί Ακάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr η Αθήνα δεν επιβεβαιώνει ακόμα τα περί ύπαρξης επιστολής και πρόσκλησης του Ακάρ στον Αποστολάκη. Μάλιστα, λένε ότι οι διαρροές αυτές είναι ένα αντίβαρο στο κλίμα έντασης και κινητικότητας που καλλιεργούν στα Ίμια.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στην επιστολή του ο Ακάρ αναφέρει πως ο ίδιος είναι υπέρ των σχέσεων στρατιωτικής συνεργασίας και καλής γειτονίας και καλεί τον Ευάγγελο Αποστολάκη για να τον φιλοξενήσει στην Τουρκία. Και όλα αυτά ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Φεβρουαρίου.

Και το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, το Anadolu με τίτλο «Πρόσκληση ‘έκπληξη’ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Akar» αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Hulusi Akar απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος διορίσθηκε στην θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, επίσης ότι τον κάλεσε στην Τουρκία.

Στο τηλεγράφημα μάλιστα υπογραμμίζεται ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που δεν κατονομάζονται, η εν λόγω πρόσκληση που εστάλη πριν από την επέτειο της κρίσης των Ιμίων είναι σημαντική για την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και αποτελεί καλό παράδειγμα για τις προσπάθειες στο θέμα της ενίσχυσης της καλής γειτονίας, την οποία, όπως αναφέρεται, πάντοτε επιθυμεί η Τουρκία.

Νωρίτερα πάντως ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε ξανά στην “γαλάζια πατρίδα” λέγοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει την παρουσία της προστατεύοντας τα δικαιώματά της… Ίσως σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει και την παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ωστόσο έκανε ακόμη ένα βήμα, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο όμως όπως τόνισε και σε στρατιωτικό επίπεδο σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο.

Έφτασε μάλιστα να ζητήσει ανοιχτά… μερίδιο λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε κανένα θέμα που να μην υπάρχει η Τουρκία. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι. Από την άλλη όμως σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υποχωρούμε από κανένα δικαίωμα μας”.

newsit.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.