ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μυρίζει» μπαρούτι στη Συρία: Ο ρωσικός στρατός αυξάνει τις δυνάμεις του

1 min read

Ένας μήνας έχει περάσει από όταν υπεγράφη η συνθήκη εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία στη Συρία με τα πράγματα να μην πηγαίνουν όπως προέβλεπαν οι δύο πλευρές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη πρόσθετων δυνάμεων στις περιοχές της βόρειας Συρίας ως απάντηση στις τουρκικές απειλές για επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Πρόσθετες μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας αναπτύσσονται, με στόχο την ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή των συριακών συνόρων» ανακοίνωσε, χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
Προανήγγγειλε δε, ότι θα δημιουργηθούν υπαίθρια νοσοκομεία, προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στους άμαχους πληθυσμούς.

Ο Ρώσος αξιωματούχος, επιπλέον, υπενθύμισε ότι η ρωσική επιχείρηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της βορειοανατολικής Συρίας.

Συρία

«Μίλησε» ο Ερντογάν

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος τύπου του Ερντογάν και δεξί χέρι του προέδρου, προχώρησε πριν απο λίγο σε συνέντευξη τύπου ενημερώνοντας πως ο σουλτάνος προετοιμάζεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, «στην οποία η Τουρκία θα βρεθεί ως ακρογωνιαίος λίθος της συμμαχίας», αλλά έχει το βλέμμα του στη Συρία, «εκεί που οι κατάσταση δεν έχει εξομαλυνθεί. Τα στρατεύματά μας συνεχίζουν τις προσπάθειες ασφάλειας και σταθεροποίησης στην περιοχή αλλά είμαστε μόνοι. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Καλούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία να εκπληρώσουν αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Οι Κούρδοι πρέπει να αποχωρήσουν, είναι ευθύνη της Ρωσίας και των ΗΠΑ να το πράξουν αλλιώς θα το κάνουμε εμείς» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο «πυροσβέστης»  Ακάρ

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι «παρότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες στη Συρία, προσπαθεί να τις επιλύσει μέσω της διαπραγμάτευσης με τους φίλους Ρώσους».

Δημοσίευση στα Social Media