ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μυρίζει» μπαρούτι: Ο Ποροσένκο υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο!

1 min read

Συνεχίζει να… μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ρωσία, μετά το “θερμό” επεισόδιο κοντά στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε στρατιωτικό Νόμο μετά το επεισόδιο μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών πλοίων κοντά στην Κριμαία. Το μέτρο αυτό εκτιμάται πως θα έχει διάρκεια 60 ημερών και επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η σύλληψη από τη Ρωσία τριών μικρών πλοίων του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού ανοικτά της προσαρτημένης από τη Ρωσία Κριμαίας την Κυριακή συνάδει πλήρως με το διεθνές και το εσωτερικό δίκαιο.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε τα ουκρανικά πλοία ότι εισήλθαν παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα και ότι αγνόησαν τις προσπάθειες των Ρώσων συνοριοφυλάκων να επικοινωνήσουν μαζί τους.όπωςαναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το Κίεβο υποστήριξε πως τα πλοία του δεν έκαναν τίποτα επιλήψιμο και κατηγόρησε τη Ρωσία για στρατιωτική επιθετικότητα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν οι συνέπειες του συμβάντος μπορεί να επηρεάσουν μια σχεδιαζόμενη συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) στην Αργεντινή αργότερα αυτό τον μήνα, ο Πεσκόφ είπε πως τα σχέδια για την πραγματοποίηση της συνάντησης εξακολουθούν να ισχύουν.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προκάλεσε σκόπιμα ένα συμβάν στον Πορθμό Κερτς κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας την Κυριακή προκειμένου να δημιουργήσει πρόσχημα για την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Η Ρωσία συνέλαβε δύο μικρά πλοία και ένα ρυμουλκό του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με την Μόσχα, είχαν εισέλθει παράνομα στα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θα απαντήσει σκληρά σε οποιεσδήποτε προσπάθειες να υπονομευτεί η κυριαρχία και η ασφάλεια της Ρωσίας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.