Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μύκονος: Εικόνες που εκπλήσσουν στα Ματογιάννια – Τα πλάνα που σηματοδοτούν τη νέα εποχή – video

1 min read

Η Μύκονος ετοιμάζεται για το φετινό καλοκαίρι, αλλά τα πλάνα δείχνουν μια ασυνήθιστη εικόνα. Η αυτοψία γίνεται στα Ματογιάννια…

Με χάρτινες ταμπέλες που γράφουν ”Ενοικιάζεται” έχουν γεμίσει τα περισσότερα καταστήματα στα Ματογιάννια. Αν κάποιος κάνει μια σύντομη βόλτα, θα διαπιστώσει πως η πιο κοσμοπολίτικη περιοχή στην Χώρα της Μυκόνου που αποτελεί το εμπορικό φιλέτο του νησιού, είναι γεμάτη με δεκάδες κενά μαγαζιά που αναζητούν υποψήφιο ενοικιάστη.

Αιτία για τα πολλά άδεια ακίνητα είναι τόσο τα τρελά χρήματα που ζητούν οι ιδιοκτήτες τους για να τα εκμισθώσουν όσο και ο μειωμένος τζίρος των επιχειρηματιών που τα νοικιάζουν. Σε αρκετές περιπτώσεις, μόνο η καταβολή ”αέρα” σε ένα ακίνητο στα Ματογιάννια φτάνει τα 300.000€, ενώ ένα μέσο μηνιαίο ενοίκιο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Αν συνυπολογίσουμε έξοδα για υπαλλήλους (ενδεικτικά μόνο η διαμονή για 4-5 μήνες σε σπίτι 2 δωματίων κοστίζει €10.000) και πάγιους λογαριασμούς, τότε το λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη! Και κάπως έτσι το όνειρο ενός επιχειρηματία γίνεται εφιάλτης.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί η πανθομολογούμενη πτώση της επισκεψιμότητας στην πόλη της Μυκόνου. Η Χώρα του νησιού ορισμένες μέρες του καλοκαιριού γίνεται απαγορευτική λόγω του έντονου κυκλοφοριακού, οι κρουαζιέρες πάρα τον όγκο τους δεν αποφέρουν την ανάλογη ταμειακή κίνηση στα μαγαζιά, ενώ στις παραλίες οι επισκέπτες μπορούν πλέον να βρουν τα πάντα, από καταγάλανα νερά για βουτιές μέχρι καταστήματα για ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων από την πλευρά τους αποδίδουν τις ακριβές τιμές στη μεγάλη ζήτηση, στην εμπορικότητα της περιοχής της Χώρας αλλά και στον υψηλό φόρο ακίνητης περιουσίας που καταβάλουν, με αποτέλεσμα αυτός να μετακυλίεται στους ενοικιαστές.

Τα ενοικιαστήρια στα Ματογιάννια

Πηγή: mykonoslive.tv

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.