ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μπουρλότο» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επαναφορά της απειλής του Grexit

1 min read

Σύμφωνα με πληροφορίες  τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και η ΦΙΦΑ διαπιστώνουν ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ηρεμούν ούτε με την διεθνή επιτροπεία που έχει επιβληθεί και ετοιμάζονται  για δυναμική παρέμβαση.

Τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ, η παρουσία ναζιστικής ομάδας σε ματς της εθνικής και η αποπομπή Τσαχειλίδη   επαναφέρουν με δυναμικό τρόπο την σκέψη για αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ε.Τ. τόσο η ΟΥΕΦΑ όσο και η ΦΙΦΑ διαπιστώνουν ότι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ηρεμούν ούτε με την διεθνή επιτροπεία που έχει επιβληθεί και ετοιμάζονται  για δυναμική παρέμβαση.

Τα επεισόδια της Τρίτης σε ένα ματς αξιολογημένο ως ψηλού κινδύνου από την ΟΕΦΑ φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο προβληματισμό την στιγμή που ήδη τρεχει έρευνα από την ΦΙΦΑ για την εμφάνιση ναζιστικής ομάδας στο ματς της Εθνικής με την Εσθονία.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα γίνεται μεγαλύτερο Ααπό την στιγμή που η  Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να απομακρύνει από την ΚΕΔ τον Γιάννη Τσαχειλίδη. Σε αυτή την ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ζητήσει από την ΕΠΟ αναλυτικά τους λόγους της απόλυσης Τσαχειλίδη προκειμένου να ενημερώσει τις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ με σχετική αναφορά και εκφράζει προβληματισμούς για παρεμβάσεις στην διαιτησία.

Σημειώνουμε ότι εδώ και μήνες υπάρχουν και οι διεθνείς πιέσεις που δέχονται ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ από άλλες χώρες (σ.σ. με ανάλογα προβλήματα), περί ευνοϊκής μεταχείρισης της Ελλάδας και διαμορφώνεται η εκτίμηση ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο με ημίμετρα. Για αυτό έχει επανέρθει η ιδέα να επιβληθεί στην Ελλάδα η ανώτερη δυνατή τιμωρία που είναι ο αποκλεισμός της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι στα πρόθυρα της διεθνούς απομόνωσης είχαμε φτάσει την περασμένη άνοιξη μετά τα όσα είχαν γίνει στην Τούμπα στο ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τότε η Ελλάδα είχε παραπεμφθεί στην ΦΙΦΑ με το ερώτημα της διαγραφής της από τα μητρώα και την γλίτωσε μετά από τις νέες παρεμβάσεις που έγιναν στην ομοσπονδία και στον ΚΑΠ, αλλά και στην οπισθοχώρηση της πολιτείας σε βασικές ιδέες που έχει περί του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

Φαίνεται όμως ότι  το… χαρτί που διατάζει grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει φύγει ποτέ μέσα από τα γραφεία των διεθνών ομοσπονδιών και με την πρώτη ευκαιρία βγαίνει από αυτά και  απομένει μόνο μία υπογραφή για να μπει σε εφαρμογή.

Επίσης η δυσμένεια στην οποία έχει πέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο για ακόμη μία φορά δημιουργεί και μεγάλα προβλήματα και στην υποψηφιότητα της Ελλάδας μαζί με Σερβία, Βουλγαρία και Ρουμανία για το μουντιάλ του 2030. Ετσι και αλλιώς δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες για να στεφθεί με επιτυχία, αλλά με σκηνές σαν και αυτές που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό όποια προσπάθεια και να γίνει για δημιουργία ενός αξιόπιστου φακέλου διεκδίκησης πάνε στράφι.

Βαρύ το κατηγορητήριο για την ΑΕΚ

Πολύ βαρύ είναι το κατηγορητήριο που απήγγειλε η ΟΥΕΦΑ για την ΑΕΚ για όσα έγιναν στην αναμέτρηση με τον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο.  Αναλυτικά η Ενωση κατηγορείται για: αντικείμενα που πέταξαν οι οπαδοί της στον αγωνιστικό χώρο, ανάμεσα στα οποία και μία βόμβα μολότοφ, για επεισόδια φιλάθλων μέσα στο γήπεδο, για ταραχές στην εξέδρα και ρίψη φωτοβολίδων προς την κερκίδα που φιλοξενούσε οπαδούς του Άγιαξ, για εισβολή οπαδών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, για μη επαρκή οργάνωση του αγώνα και παρεμπόδιση πρόσβασης των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ σε συγκεκριμένα σημεία.

Με βάση τις παραπάνω κατηγορίες η ΑΕΚ κινδυνεύει από τον αποκλεισμό της έδρας για κάποια παιχνίδια σε συνδυασμό με μεγάλο πρόστιμο μέχρι αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Οι αρχικές εκτιμήσεις υπευθύνων της ΑΕΚ συνηγορούν πως θεωρούν αναμενόμενη την τιμωρία για παιχνίδια δίχως θεατές, ίσως και για αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί (με αναστολή ενός έτους) για ποινή κλεισίματος της θύρας των οργανωμένων της με λόγω των καπνογόνων στο ματς με την Μπάγερν, η οποία βέβαια άμεσα θα ισχύσει.

Η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει και την «καμπάνα» για τα πανό που αναρτήθηκαν, με περιεχόμενο κατά της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Σε ότι αφορά τον Αγιαξ κατηγορείται κι αυτός για ρίψη αντικειμένων και φωτοβολίδων από την πλευρά των οπαδών του, ενώ θα γίνει έρευνα για πιθανές ευθύνες των οπαδών του στα λοιπά επεισόδια.

Θα έχει πολύ μεγάλη σημασία να διαπιστωθεί ποια θα είναι η στάση που θα τηρήσει ο Αγιαξ κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας καθώς μέχρι τώρα οι Oλλανδοί φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν την υπόθεση στα άκρα και να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία της Ενωσης.

Η υπόθεση θα εξεταστεί στις 13 Δεκεμβρίου και μάλιστα στα χέρια της ΟΥΕΦΑ υπάρχει ακόμη μία έκθεση που είναι από τον Security Officer της ΟΥΕΦΑ που ήταν παρών στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για επιπρόσθετο του παρατηρητή όργανο, που συνήθως πηγαίνει σε παιχνίδια υψηλού κινδύνου. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία αναμένεται να συνεδριάσει για την υπόθεση την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.