ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μπουρλότο» στην κυβέρνηση: Καταψηφίζουν τις κυρώσεις για εκχώρηση υδρογονανθράκων Τσιρώνης-Δημαράς

1 min read

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες φέρνουν νέο πλήγμα στην κυβερνητική συνοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης και ο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς, δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με τις υπό ψήφιση κυρώσεις εκχώρησης από τη χώρα μας δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους, υποστηρίζοντας ότι είναι αποφασισμένοι να τις καταψηφίσουν ακόμα κι αν τεθεί ζήτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε πόρους από τις επόμενες γενιές. Και από μακροοικονομική άποψη τους πόρους υδρογονανθράκων θα έπρεπε να τους κρατήσουμε απόθεμα για την περίοδο που θα λιγοστέψουν τα διαθέσιμα των άλλων περιοχών. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Εμείς θα το καταψηφίσουμε και στην Ολομέλεια», σημείωσε ο κ. Δημαράς μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και υποστηρίζοντας ότι εκφράζει και τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη.

Τα 4 νομοσχέδια που εγείρουν την έντονη αντίδραση των δύο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, είναι τα εξής:

Α. «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Total E&P Greece B.V», «Edison International S.p.A.» και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια Περιοχή 2, Ιόνιο Πέλαγος».

Β. «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή «Άρτα-Πρέβεζα”».

Γ. «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ENERGEAN OIL & GAS – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή «Αιτωλοακαρνανία»».

Δ. «Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία περιοχή «Βορειοδυτική Πελοπόννησος»».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση