ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπουγιουρντί στη μεσαία τάξη εξετάζει το υπουργείο Εργασίας

1 min read

Την επαναφορά των ασφαλιστικών κλάσεων με αυξημένη, σε σχέση με τις υπάρχουσες, ελάχιστη μηνιαία εισφορά εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η αύξηση της μηνιαίας ελάχιστης εισφοράς προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η μείωση των εισφορών για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Επί της ουσίας πρόκειται για μία εισήγηση προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από τα μέλη της ομάδας που έχει αναλάβει την αναδημιουργία του ασφαλιστικού συστήματος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ασφαλισμένος θα μπορεί να μένει στην χαμηλή ασφαλιστική κλάση και να πληρώνει χαμηλές εισφορές, κάτι που θα μεταφραστεί αργότερα σε χαμηλότερη σύνταξη. 

Η πρόταση που «έπεσε» στο τραπέζι είναι, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιλαμβάνει αύξηση που αφορά περίπου το 83% των ελεύθερων επαγγελματιών. Σε αυτό το μήκος κύματος, οι εισφορές που αναλογούν στην κατώτατη ασφαλιστική κλάση θα πρέπει να αυξηθούν. 

Σήμερα ανέρχονται σε 185,18 ευρώ τον μήνα και εξετάζεται η αύξησή τους σε 220 ή 230 ευρώ μηνιαία. Αναλόγως, θα διαμορφωθούν οι επόμενες δύο κλίμακες με μία αύξηση της τάξης των 35-45 ευρώ τον μήνα που μεταφράζεται σε 420-540 ευρώ ετησίως

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.