ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία

1 min read

Οι μαρτυρίες- φωτιά για τη «μαφία των φυλακών» και ο ρόλος των εμπλεκόμενων προσώπων

Η μεγάλη ανατροπή στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» ήρθε με την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για κακουργηματική εκβίαση με θύμα τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο ο οποίος έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του γνωστού δικηγόρου που συνελήφθη ως μέλος της οργάνωσης που δρούσε εντός και εκτός φυλακών.

Ο κατηγορούμενος, πλέον, δικηγόρος φέρεται ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης από το 2014. Ήταν η χρονιά που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη για την οποία εκτός από τον Αριστείδη Φλώρο καταδικάστηκαν ως φυσικοί αυτουργοί δυο Αλβανοί ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός μέσα στην φυλακή, τον περασμένο Ιανουάριο, λίγο πριν καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» , όπως εκτιμούν πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο την μαρτυρία του Αριστείδη Φλώρου ότι εκβιαζόταν προκειμένου να δώσει εκατομμύρια ευρώ ώστε να καταφέρει να απεμπλακεί από την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου. Ο άτυχος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ο νομικός παραστάτης του επιχειρηματία και φέρεται να τον είχε συμβουλεύσει να μην υποκύψει στον εκβιασμό των μελών της οργάνωσης επικεφαλής της οποίας εμφανίζεται ένας Αλβανός. Τελικά, ο συγκεκριμένος κρατούμενος κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του κατηγορούμενου δικηγόρου υποδεικνύοντας ουσιαστικά ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο ενώ αυτή την περίοδο δικάζεται κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του άτυχου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;»

Με τον συγκεκριμένο Αλβανό φέρεται να συνομιλούσε ο δικηγόρος, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα, όπως προκύπτει από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που καταγράφονται στην δικογραφία. Ενδεικτικός είναι ο  διάλογος που ο Αλβανός κρατούμενος ζητά βοήθεια από τον δικηγόρο.

Κρατούμενος: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;

Δικηγόρος: Θα κοιτάξω…

Κρατούμενος: Και εγώ θα κοιτάξω. Μίλα και με τον άλλο δικηγόρο να μας βοηθήσει, γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία και είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μη… ξέρεις εσύ.

Δικηγόρος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό.

Η μαραθώνια κατάθεση του Αριστείδη Φλώρου στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα. Ο επιχειρηματίας φέρεται να αναδεικνύεται σε πρόσωπο «κλειδί» καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως  επανέλαβε στην κατάθεση του ότι και ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού της «μαφίας των φυλακών» επιμένοντας πως δεν είχε καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας  σε βάρος του κατηγορούμενου δικηγόρου.

«Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές»

Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες ο επιχειρηματίας καταθέτοντας ως μάρτυρας για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχε αναφερθεί για ακόμη μια φορά στον εκβιασμό που, όπως είπε, δέχτηκε με την συμμετοχή γνωστών δικηγόρων της Αθήνας. Μάλιστα, αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε γίνει στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με τους συνηγόρους του κατηγορούμενου σήμερα δικηγόρου  οι οποίοι, όπως είπε, ζήτησαν να του μεταφέρει ότι ήθελαν 2 εκατομμύρια ευρώ για να μην παραστεί ο εντολέας τους ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα σε βάρος του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι δυο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί. Ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου φέρεται να είπε  στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους». Ο Αριστείδης Φλώρος ισχυρίστηκε πως σε συνάντηση που είχε το καλοκαίρι του 2017, στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, υπαρχιφύλακας του μετέφερε πως ο φερόμενος ως αρχηγός της Οργάνωσης απείλησε ότι θα κάνει κακό στην οικογένεια του στην περίπτωση που δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η ανάκριση παραμένει ανοικτή όπως και το ενδεχόμενο να εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης καθώς νέες μαρτυρίες που αφορούν στη δράση της «μαφίας των φυλακών»αλλά και αποκαλυπτικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και συμπλήρωσαν τα στοιχεία της δικογραφίας αξιολογούνται από τον ανακριτή.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.