ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπορεί ο Κοτζιάς να ρίξει την κυβέρνηση;

1 min read

Η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά άνοιξε πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με το αν η κυβέρνηση διαθέτει, πλέον, την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με δεδομένο ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι παράλληλα μέλος του κοινοβουλίου ενώ ως επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω» ελέγχει άλλα δύο μέλη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Προκειμένου να χάσει την πλειοψηφία η κυβέρνηση θα πρέπει να κατατεθεί πρόταση μομφής, η οποία να υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές, ενδεχόμενο εντελώς απομακρυσμένο αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο Νίκος Κοτζιάς συνεχίζει να στηρίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Όσον αφορά ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, η παραίτηση Κοτζιά δεν διαφοροποιεί τα μέχρι τώρα δεδομένα καθώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι αυτός που έχει υπογράψει τη συμφωνία και αποκλείεται το ενδεχόμενο να την καταψηφίσει.

Παράλληλα, με την κίνηση να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι είναι απολύτως αποφασισμένος να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις που η χώρα έχει αναλάβει για το ζήτημα του ονοματολογικού.

Επιπλέον, η αναφορά του Πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί από εδώ και στο εξής καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε και καμία προσωπική στρατηγική στην εθνική γραμμή της χώρας και από κανέναν θεωρείται σαφές μήνυμα στον Πάνο Καμμένο σε σχέση με το επόμενο διάστημα.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.