ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπλόκο στις επιστροφές φόρου λόγω χρεών – ΕΝΦΙΑ! Παράταση στις δηλώσεις έως 29/7

1 min read

Θα συμψηφιστούν με την οφειλή του νέου ΕΝΦΙΑ ή με άλλα χρέη προς το Δημόσιο. Παράταση στην υποβολή έως τις 29 Ιουλίου

Ρεπορτάζ Στέλιος Κράλογλου

Μπλόκο από την Εφορία στις επιστροφές φόρων για όσους έχουν ακίνητο ή χρέη προς το Δημόσιο!

Όπως διευκρινίζεται με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εάν οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων, η επιστροφή φόρου θα συμψηφιστεί με την οφειλή του νέου ΕΝΦΙΑ που αναμένεται να καταφτάσει στους φορολογουμένους στο τέλος του καλοκαιριού.

Η πρώτη δόση

Επίσης, συμψηφισμοί επιστροφών φόρου θα γίνονται με οποιαδήποτε άλλη μελλοντική φορολογική οφειλή ή κάποιο χρέος προς την Εφορία (ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε ρύθμιση ή όχι). Αντίθετα, όσοι δεν έχουν οφειλές στο «παρόν και στο μέλλον» θα λαμβάνουν με συνοπτικές διαδικασίες την επιστροφή φόρου.

Πάντως η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατάθηκε έως τις 29 Ιουλίου 2020 για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. Ωστόσο δεν αλλάζει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία είναι η 31η Ιουλίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι:

• Παρέχεται έκπτωση σε ποσοστό 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα.

• Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί 3 διμηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

• Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα γίνει σε 8 μηνιαίες δόσεις, αντί των 6 μηνιαίων δόσεων, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως το επιτόκιο για την έκτακτη ρύθμιση των οφειλών με 24 δόσεις (για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν λόγω κορονοϊού) θα είναι 2,5%, ενώ οι φορολογούμενοι θα έχουν και τη δυνατότητα ρύθμισής τους, άτοκα, με 12 δόσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.