ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπλόκο από το τελωνείο Ξάνθης στη ΣΕΚΑΠ

1 min read

Μπλόκο από το τελωνείο Ξάνθης στη ΣΕΚΑΠ

Δυσάρεστη τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, καθώς μετά την επιβολή προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ το Τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε τη διακοπή της διανομής των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, η απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής να επικυρώσει το πρόστιμο των 38,2 εκατ. ευρώ.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται έχει ως εξής: ο Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας επιτρέπει στις καπνοβιομηχανίες να διανέμουν στην ελληνική αγορά προϊόντα με πίστωση φόρου 28 ημερών. Προς τον σκοπό αυτό, οι καπνοβιομηχανίες έχουν καταθέσει, όπως προβλέπεται, εγγύηση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία έχει καταθέσει εγγύηση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, το Τελωνείο Ξάνθης, μετά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής που επικύρωσε το πρόστιμο και ενώ η ΣΕΚΑΠ έχει καταθέσει αίτηση αναστολής των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται αδικαιολόγητα την πίστωση. Όπως εξηγούν στελέχη της αγοράς, το τελωνείο ουσιαστικά επιβάλλει αναστολή στη λειτουργία της εταιρείας «εκ των πραγμάτων».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ΣΕΚΑΠ προσπαθεί να διαχειριστεί, τόσο λειτουργικά όσο και δικαστικά, το βαρύ πρόστιμο, που της επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008, δηλαδή πέντε χρόνια πριν εξαγοραστεί από τον όμιλο Σαββίδη.

Οι κυρώσεις γνωστοποιήθηκαν στην εταιρεία τον Φεβρουάριο του 2016, δηλαδή τρία χρόνια μετά την εξαγορά της, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του νέου ιδιοκτήτη της.

Η ΣΕΚΑΠ κατέθεσε αίτηση αναστολής των μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο Κομοτηνής και θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του διοικητικού εφετείου Κομοτηνής.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.