ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπλόκα «στρατιωτικού τύπου» στήνουν σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη οι δυνάμεις ασφαλείας: Θα υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας!

1 min read

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για καιρό ειρήνης έζησαν όσοι Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς «τόλμησαν» να βγουν από το σπίτι τους χθες μετά τις 10 το βράδυ καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας κατ’ εντολή της κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων είχαν στήσει μπλόκα «στρατιωτικού τύπου» (checkpoints) σε κεντρικά σημεία των δύο μεγαλύτερων πόλεων τις χώρας, όπου εφάρμοσαν ολική διακοπή της κυκλοφορίας, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα το βράδυ.

Με λίγα λόγια για να περάσει κάποιος πολίτης από έναν συγκεκριμένο δρόμο έπρεπε να ελεγχθεί αναγκαστικά. Συγκεκριμένα οι δυνάμεις ασφαλείας, πραγματοποίησαν χθες (θα πραγματοποιήσουν και σήμερα) διακοπή της κυκλοφορίας σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ώστε να ελέγχουν όλους τους πολίτες που θα μετακινηθούν εκείνη την ώρα.

Τέτοια μπλόκα βλέπουμε συνήθως σε καιρό πολέμου για αν εξασφαλίσουν οι αντιμαχόμενες πλευρές πως κατάσκοποι, οπλισμός του αντιπάλου ή άλλα αποσταθεροποιητικά στοιχεία δεν θα περάσουν στο εσωτερικό της επικράτειας που βρίσκεται στον έλεγχο τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τέτοιου είδους μπλόκα είδαμε κατά κόρον στους αυτοκινητοδρόμους της Συρίας και της ανατολικής Ουκρανίας, όπου συνέδεαν περιοχές που ήλεγχε πχ. η συριακή κυβέρνηση με περιοχές που ήλεγχαν οι ισλαμιστές.

Σε αντίθεση βέβαια με τους Σύρους και τους Ουκρανούς η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει τέτοιου είδους «δρακόντεια» μέτρα για να εξασφαλίσει πως οι Έλληνες πολίτες δεν θα πάνε σε… χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.