ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μπιλ Γκέιτς «Τέλη 2022 τους εμβολιάζουμε όλους και τελειώνει ο Covid-19 – Ετοιμαστείτε για την επόμενη κρίση»

1 min read

Όμως ο Μπιλ Γκέιτς υποστήριξε πως πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη πανδημία. 

  • «Οι άνθρωποι δεν είχαν επενδύσει αρκετά σε αυτόν τον κίνδυνο… οπότε ελπίζω να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία», είπε ο Γκέιτς.

Ο 65χρονος Αμερικανός δισεκατομμυριούχος προειδοποίησε, ωστόσο, ότι η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι «ύψιστη προτεραιότητα» κι εξέφρασε την ανησυχία του μήπως ξεχαστεί ο εφιάλτης που βιώνουμε σήμερα, όπως είχε συμβεί και στον απόηχο του ξεσπάσματος του Έμπολα, προϊδεάζοντας έτσι πως μερικά από τα μέτρα τα οποία υπάρχουν σήμερα (μάσκες, αποστάσεις κτλ) ίσως παραμείνουν για πάντα.

  • Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε πριν από λίγες ημέρες διακήρυξε την μονιμοποίηση των μασκών από όλους τους πολίτες, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο, είτε όχι, οι οποίοι πρόκειται να εισέλθουν και να κινηθούν σε νοσοκομείο, κλινικές, κέντρα υγείας και πάσης φύσεως υγειονομικές μονάδες. 

Όπως είπε, λόγω του ανθρώπινου κόστους της πανδημίας και των καταστροφικών συνεπειών της για την παγκόσμια οικονομία, «η γενιά αυτή θα τη θυμάται». «Είναι σαφές ότι με την κατανόηση των παραλλαγών των ιών και του πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές, όταν επανεμφανιστεί ένα τέτοιο θέμα, θα είμαστε πολύ πιο έξυπνοι την επόμενη φορά. Δεν επενδύθηκαν αρκετά για την αντιμετώπιση τέτοιων κινδύνων. Ελπίζω, λοιπόν, να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία», δήλωσε.

Δημοσίευση στα Social Media