ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μουντομπάσκετ 2019: «Τελικός» πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας με τη Νέα Ζηλανδία

1 min read

Μετά το «χαστούκι» που δέχθηκε από τη Βραζιλία, η Ελλάδα παίζει με στόχο τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση – Το προφίλ των επικίνδυνων Νεοζηλανδών

.00 (ERT Sports) η Ελλάδα παίζει την υπόστασή της. Τα πολλά τα λόγια είναι… φτώχεια. Η Εθνική μπάσκετ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και μόνο η νίκη απέναντι στα παιδιά της «Haka», της Νέας Ζηλανδίας, προσφέρει διέξοδο και ευκαιρία για μια νέα αρχή σε ένα νέο όμιλο στο Μουντομπάσκετ 2019. Η ήττα από τη Βραζιλία «πλήγωσε» των εγωισμό των διεθνών μας που πλέον καλούνται να πάρουν τη ρεβάνς και να αντιστρέψουν το κλίμα αμφισβήτησης που δημιουργήθηκε το τελευταίο 24ωρο. 

«Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, όλοι είναι αποφασισμένοι, καταλαβαίνουμε τα λάθη που έγιναν, αναλύσαμε πολλά πράγματα, όχι μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Κάναμε μεγάλη κουβέντα σε πράγματα που έχουν χτίσει την ομάδα, έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και ο καθένας κατάλαβε πώς πρέπει να λειτουργήσουμε από εδώ και πέρα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός Θανάσης Σκουρτόπουλος αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στο ξενοδοχείο μεταξύ παικτών και τεχνικού τιμ μετά το τέλος του αγώνα με τη Βραζιλία.

Μουντομπάσκετ 2019: Τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στην 8άδα

Σε περίπτωση νίκης η Εθνική θα προκριθεί στους «16» και θα βρεθεί σε νέο όμιλο με ΗΠΑ, Βραζιλία και Τουρκία ή Τσεχία. Σε περίπτωση ήττας όμως η Ελλάδα θα παίξει δυο αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32 με την Ιαπωνία και την ηττημένη του αγώνα Τσεχίας –Τουρκίας.

Το προφίλ των «Tall Blacks»

Πίεσε, τρέξε, σούταρε. Αυτό είναι το δόγμα της Νέας Ζηλανδίας που προκρίθηκε στο Μουντομπάσκετ έχοντας στο ενεργητικό της 10 νίκες και μόλις 2 ήττες. Οι «Tall Blacks» (το nickname της ομάδας κατά το All Blacks της θρυλικής ομάδας ράγκμπι της χώρας) έχουν στον πάγκο τους δυο μεγάλες δόξες του  μπάσκετ της χώρας, τους Πολ Χενάρι και τον Πέρο Κάμερον. Οι δυο τους ενημερώθηκαν έγκαιρα για την απόφαση του Στίβεν Άνταμς (Οκλαχόμα Θάντερ) να μην συμμετέχει στην προσπάθεια της ομάδας ενώ νοκ άουτ εξαιτίας τραυματισμού τέθηκε και ο Μίκα Βουκόνα.

Η ομάδα διαθέτει δυο… Γουέμπστερ τον Κόρι και τον Τάι (συνωνυμία). Ο Κόρι Γουέμπστερ (στο παρελθόν έπαιξε σε Κόροιβο και Ναχαρίγια) ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στα προκριματικά, ενώ εντυπωσιακά ξεκίνησε τις εμφανίσεις του και στο Μουντομπάσκετ έχοντας ήδη μέσο όρο 22 πόντους ανά αγώνα!

Το πανόραμα του Μουντομπάσκετ 2019 - 5η ημέρα

Ο 23χρονος Τάι Γουέμπστερ παίζει στην Τουρκία με τη Γαλατά, δίνει λύσεις στο σκοράρισμα όμως δεν είναι πρωταγωνιστής. Μέσα στους πρώτους σκόρερ της Νέας Ζηλανδίας (με 18π. μέσο όρο) είναι διαρκώς ο Ιζαάκ Φοτού της γερμανικής Ουλμ, ενώ επικίνδυνος είναι και ο 30χρονος Τομ Αμπερκρόμπι. Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιεί στην Κίνα κι ο Ρομπ Λο, πρώην παίκτης του ΚΑΟΔ.

Οι αντίπαλοι μας θα προσπαθήσουν να πάνε σε ψηλό σκορ καθώς αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού που τους ευνοεί. Θυμίζουμε πως δυσκόλεψαν πολύ τη Βραζιλία χάνοντας με 102-94 ενώ 93 πόντους πέτυχαν στη νίκη τους απέναντι στο Μαυροβούνιο. Παίζουν πάντα με πάθος και πείσμα.

Αυτή είναι η έκτη συμμετοχή των«Tall Blacks» σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Καλύτερη τους επίδοση ήταν η τέταρτη θέση στο Μουντομπάσκετ του 2002.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.