ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μουντιάλ 2018 -Ντεσάμπ: «Το αξίζαμε»

1 min read

Ο προπονητής της Ουρουγουάης Όσκαρ Ταμπάρες είπε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Γαλλία στα προημιτελικά του Μουντιάλ: «Για μια χώρα όπως η Ουρουγουάη και την ιστορία μας στο ποδόσφαιρο αισθανόμαστε άσχημα για την ήττα. Αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Υπάρχουν όμως πολλές χώρες που ανήκουν στην ποδοσφαιρική ελίτ και άφησαν το τουρνουά πολύ νωρίτερα».

Όσο για το λάθος του τερματοφύλακα Μουσλέρα στο 2ο γκολ της Γαλλίας, τόνισε: «Μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα, δεν κάνουν λάθη. Είπα σε όλους τους παίκτες μου μετά από τον αγώνα ότι μπορούν να είναι πολύ περήφανοι, να κρατούν ψηλά το κεφάλι τους, δεν έχω τίποτα κακό να πω εναντίον τους. Ο Μουσλέρα υπήρξε ένας πολύ σημαντικός πυλώνας σε όλη την πορεία μας μέχρι σήμερα».

Αντίθετα ήταν τα συναισθήματα για τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, αφού η ομάδα του πέτυχε το στόχο της: «Νομίζω ότι αξίζαμε το αποτέλεσμα. Παίξαμε κόντρα στην ωραία ομάδα της Ουρουγουάης, αλλά σήμερα ήμασταν καλύτεροι από αυτούς. Οι σημερινές απαιτήσεις στον αγώνα ήταν ακόμα υψηλότερες επειδή οι αντίπαλοι όσο προχωράμε γίνονται καλύτεροι».

«Μου αρέσει να πετυχαίνω τους στόχους μου όπως όλοι, αλλά δεν το βλέπω από προσωπική άποψη. Η υπερηφάνειά μου σχετίζεται με ολόκληρη την ομάδα και εδώ θέλω να αναφέρω τα μέλη του τεχνικού τιμ που με βοηθούν καθημερινά».

Όσο για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, Αντουάν Γκριεζμάν, είπε για το γκολ που σημείωσε: «Δεν πανηγύρισα αυτό το γκολ, επειδή όταν ξεκίνησα ως επαγγελματίας παίκτης είχα την υποστήριξη ενός Ουρουγουανού που μου δίδαξε τα καλά και κακά πράγματα στο ποδόσφαιρο, γι ‘αυτό έχω πολύ σεβασμό για την Ουρουγουάη ως χώρα. Έπαιζα επίσης κόντρα σε φίλους, έτσι από σεβασμό σκέφτηκα ότι ήταν φυσιολογικό να μην πανηγυρίσω το γκολ».

Και πρόσθεσε: «Η Ουρουγουάη είναι μια σκληρή ομάδα που μου θυμίζει την ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου όλοι δουλεύουν σκληρά στην επίθεση και στην άμυνα. Λατρεύω την κουλτούρα της Ουρουγουάης και τους κατοίκους της και τους σέβομαι πολύ».

Ο αρχηγός της Ουρουγουάης Ντιέγκο Γκοντίν επαίνεσε τους συμπαίκτες του αποκαλώντας τους «λιοντάρια» αφού έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ είπε ότι το λάθος του τερματοφύλακα Φερνάντο Μουσλέρα στο δεύτερο γκολ της Γαλλίας θα πρέπει να συγχωρεθεί.

«Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες, ήταν λιοντάρια. Φεύγουμε από το μουντιάλ με το κεφάλι ψηλά», είπε ο Γκοντίν, καθώς μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της Ουρουγουάης αποχωρούσαν δακρυσμένοι από το γήπεδο.

«Είμαστε μια ομάδα όπου όλοι δίνουν τα πάντα στους αγώνες και στις προπονήσεις. Έχω να πω μόνο λόγια ευγνωμοσύνης για τους συμπαίκτες μου», πρόσθεσε, καθώς οι θορυβώδεις οπαδοί της Ουρουγουάης τους χειροκροτούσαν στο στάδιο του Νίζνι παρά την ήττα.

Όσο για το λάθος του Μουσλέρα στο γκολ του Γκριεζμάν είπε: «Ο Φερνάντο είναι ένας τεράστιος τερματοφύλακας… Όλοι κάνουμε λάθη. Σε άλλες περιπτώσεις μας έχει σώσει με απίστευτες αποκρούσεις».

Από την πλευρά του ο μέσος της Γαλλίας, Πολ Πογκμπά είπε: «Δείξαμε ότι ήμασταν καλή ομάδα και ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, αφού τεχνικά ήμασταν καλοί, βγάλαμε τον καλύτερο εαυτό μας και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια στην ομάδα».

Πηγή ΑΠΕ

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.