ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών  – Η εποχή Μητσοτάκη στη ΝΔ κλείνει με τις εκλογές

1 min read

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών καθώς, πλέον, οι αντιδράσεις του πολιτικού συστήματος είναι τρανταχτές.
Η απόφαση του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Χρυσόγονου και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου να απευθυνθούν στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών για να μάθουν εάν παρακολουθούνται οι συνομιλίες τους δημιουργεί θέμα τόσο στην ΑΔΑΕ αλλά και στην ΕΥΠ.
Ουσιαστικά δημιουργεί ένα ζήτημα για την κυβέρνηση, αφού το παράδειγμά τους θα το ακολουθήσουν και άλλοι από τον πολιτικό κόσμο.

Χιονοστιβάδα αιτημάτων για πιθανές υποκλοπές

Το ζήτημα είναι ότι ήδη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, πρόσωπο που πρότεινε για την θέση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχει διαμηνύσει σε υπαλλήλους και στις δύο υπηρεσίες ότι όσοι δώσουν τέτοια στοιχεία – που ζητούν πολιτικοί- κινδυνεύουν βάσει του νομικού πλαισίου με δίωξη και καταδίκη.
Ήδη, άλλωστε, υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα του ανώτατου δικαστικού παράγοντα της χώρας για το πως διέρρευσαν οι πληροφορίες για την παρακολούθηση του κινητού του πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ανήμποροι βουλευτές όταν ο πολιτικός κόσμος είναι εναντίον της κυβέρνησης

Παράλληλα, αρκετοί πολιτικοί έχουν απευθυνθεί σε ξένες εταιρείες με τεχνογνωσία για να ελέγξουν εάν έχουν υποκλαπεί οι συνομιλίες τους ή αν έχουν κακόβουλο και ύποπτο λογισμικό τύπου predator στα κινητά τους τηλέφωνα.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, η υπόθεση των υποκλοπών εξελίσσεται σε ένα φιάσκο διαρκείας για την κυβέρνηση αφού φαίνεται ότι κανείς δεν πιστεύει ούτε τις «ανεξάρτητες» αρχές, ούτε όμως και την διαδικασία στην Βουλή, δηλαδή την Εξεταστική Επιτροπή που βάσει της πλειοψηφίας θα βγάλει «λάδι» την κυβέρνηση.

Περιμένουν με αγωνία τις δημοσκοπήσεις

Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη κατανοούν ότι όταν όλος ο πολιτικός κόσμος βρίσκεται εναντίον της κυβέρνησης για ένα τόσο θεσμικό ζήτημα, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί. Ακόμα περισσότερο, έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. To Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να εκτιμήσει την «ζημιά» που έχει δημιουργηθεί στο εκλογικό, αναμένοντας τις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα, αρχές δηλαδή της επόμενης εβδομάδας.

Υπάρχει αίσθηση για άρση της εμπιστοσύνης κεντροαριστερού κοινού

H πρώτη αίσθηση είναι ότι μεγάλο μέρος του κεντρώου κόσμου έχει ενοχληθεί από το ζήτημα των υποκλοπών διότι είναι πρώτα από όλα θέμα δημοκρατίας και σε αυτά τα θέματα δίνεται μία προτεραιοποίηση.
Το ζήτημα των υποκλοπών έχει ενοχλήσει και στελέχη της Κεντροαριστεράς που ήταν έτοιμα ακόμα και για συνεργασία με την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.
Δεν είναι τυχαίες οι παρεμβάσεις τόσων στελεχών (Βενιζέλος, Αλιβιζάτος, Σωτηρέλης, Διαμαντοπούλου κ.α).

Αδειάσματα από ΜΜΕ και επιχειρηματίες

Δεν είναι τυχαία, παράλληλα, και τα «αδειάσματα» από εκδοτικά κέντρα της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς.
Μπορεί τόσο καιρό να στήριζαν «με το αζημίωτο, φυσικά και τη λίστα Πέτσα» την κυβέρνηση, αλλά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας όπως οι υποκλοπές, μπορεί να χάσουν όλη τους την αναγνωστική πελατεία. Γι’ αυτό και κρατάνε αποστάσεις…
Η φυγή του ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη, πέραν από το προφανές, έχει δημιουργήσει ανισορροπίες μεταξύ της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων καθώς ο ίδιος ήταν ο συνομιλητής τους. Όπως έλεγε και παλιός πολιτικός «η κυβέρνηση χρειάζεται έναν νέο «νταραβεριτζή» να κρατήσει τις ισορροπίες.
Και φυσικά αναμένουμε να βγουν πολλά για τις επαφές αυτές και τα ανταλλάγματα…

Κλονίστηκε το δημοκρατικό Κέντρο από το ζήτημα των υποκλοπών

Όπως και να έχει, το Κέντρο, ο μέχρι πρότινος προνομιακός χώρος της σημερινής ΝΔ έχει κλονιστεί.
Το Κέντρο που εξασφαλίζει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα, χάθηκε… Το μεγάλο ζήτημα, ωστόσο, προκύπτει για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ούτε που θα φανταζόταν ότι μεγάλα διεθνή ΜΜΕ θα τον υποβάθμιζαν σε έναν διεφθαρμένο πολιτικό, ότι η χώρα την οποία κυβερνάει θα παρομοιαζόταν με Κολομβία του ευρωπαϊκού νότου. Δεν θα αναφερθούμε καν στα θέματα καθημερινότητας, ακρίβειας, ακριβού ρεύματος κτλ που ούτως ή άλλως φθείρουν καθημερινά τη κυβέρνηση.

Αμφισβητούν δια της σιωπής

Το ζήτημα, κατά βάση, είναι και εσωκομματικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης –όσο και αν δεν θέλουν να το παραδεχτούν δημοσίως κάποιοι- αμφισβητείται από μεγαλόσχημα στελέχη της ΝΔ (και όχι μόνο») δια της «ηχηρής» σιωπής τους. Εάν θεωρούσαν ότι ο Μητσοτάκης είναι ισχυρός, θα έβγαιναν όλα τα μεγάλα κυβερνητικά στελέχη και θα υπερασπίζονταν τον Πρωθυπουργό του.
Το έχουν κάνει 2-3 υπουργικά στελέχη, μέχρι στιγμής. Γεωργιάδης, Πέτσας, Γεραπετρίτης και δειλά και ο Πιερρακάκης. Αυτό λέει πολλά.

Η εποχή Μητσοτάκη στη ΝΔ κλείνει

Στην ουσία, αυτό που προκύπτει είναι ότι η εποχή Μητσοτάκη στη ΝΔ σιγά σιγά τελειώνει και αρχίζει υπογείως μία μεγάλη περίοδο εσωκομματικών διεργασιών για τη νέα ηγεσία.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρ’ ότι δεν φαίνεται σοβαρό όπως π.χ η ελληνική οικονομία και η ανάπτυξη, εξελίσσεται σε αχίλλειο τένοντα για τον Πρωθυπουργό.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.