ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μόνο με ειδική άδεια στην Ε.Ε. οι Αμερικανοί τουρίστες – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

1 min read

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους Αμερικανούς πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το CNN international, οι Αμερικανοί που θέλουν να ταξιδέψουν στη γηραιά ήπειρο θα χρειάζονται πλέον ειδική άδεια.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το 2021. Από το 2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιούργησε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταξιδιού Ενημέρωσης και Αδειοδότησης (ETIAS)  το οποίο και απαιτεί  την εξέταση των στοιχείων των ταξιδιωτών, ούτως ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι ασφαλείας και μετανάστευσης.

Ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ και για τις 26 χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης και  ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα. Παραμένει άγνωστο τη δεδομένη στιγμή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της εφαρμογής του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος μάλιστα -τα τελευταία χρόνια- καταγράφει αξιοσημείωτη αύξηση στους Αμερικανούς τουρίστες.

Με τα σημερινά δεδομένα,  οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη για 90 ημέρες χωρίς να χρειάζεται κανένα συνοδευτικό έγγραφο. Για να εκδοθεί το σχετικό έγγραφο πρέπει να πληρώσει ένα ποσό της τάξεως των 7 ευρώ και αυτό θα είναι σε ισχύ για 3 χρόνια.


Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.