ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Mοίρασαν λεφτά για να αγοράσουν σιωπή Η κυβέρνηση Μητσοτάκη

1 min read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην αφενημέρωση (dezinformatsiya- дезинформация). Είναι μία προπαγάνδα που ανέπτυξε ιδιαίτερα η KGB την εποχή του σοβιετικού καθεστώτος. Είναι ένα κοκτέιλ από γκεμπελίστικες μεθόδους (πέτα, ρίχνε «λάσπη», αλλά στο τέλος κάτι θα μείνει…) και κατασκευές fake news, με στόχο τον πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού.

Από τον Γιώργο Τράγκα

Η Μόσχα «έσκαβε» πρώτα το όνομα, το ήθος και την προσωπικότητα του πολιτικού αντιπάλου (έγραφαν π.χ. συχνά ότι διάγει πολυτελή βίο ή εμφανίζεται σε καμπαρέ της εποχής ή χρησιμοποιεί μέσα του κράτους παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει για να ζει άνετα) και μετά κάποια στιγμή έγραφαν ότι έπεσε κατά λάθος από μπαλκόνι ξενοδοχείου της Πράγας ή της Βαρσοβίας, όπου βρέθηκε έπειτα από αχαλίνωτη οινοποσία με κονσοματρίς. Το «στήσιμο» αυτών των επιχειρήσεων γινόταν με τη βοήθεια δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, τόσο στα κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας όσο και στις χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός και το περιβάλλον του επιδίδονται καθημερινά σε επιχειρήσεις αφενημέρωσης της κοινής γνώμης. Εύκολα καταδικάζουν και αφορίζουν όσους αναρωτιούνται ή καυτηριάζουν ή χλευάζουν τα δεκάδες εκατομμύρια που μοιράστηκαν στα κανάλια. Βάζει τους ραδιοτηλεοπτικούς μηχανισμούς που καλολάδωσε να φωνάζουν ότι είναι ντροπή να στρέφεται η αντιπολίτευση ή οποιοσδήποτε άλλος εναντίον του δημοσιογραφικού κόσμου και να λέει ότι πήρε λεφτά για να προβάλει το lockdown και τον αρχάγγελο-προστάτη της δημόσιας υγείας Μητσοτάκη. Φυσικά, με τα ίδια λεφτά που πέφτουν πράγματι από τον ουρανό αποσιωπούνται οι απολύσεις, οι πολιτικές διώξεις όσων λειτουργών του Τύπου εκφράζουν διαφορετική γνώμη ή τολμούν να μιλάνε για τα τεράστια ποσά που πήραν οι λοιμωξιολόγοι ή για το πόσα χρήματα πήρε κάθε κανάλι ή κάθε ιστοσελίδα!

Δηλαδή, το πρωθυπουργικό περιβάλλον από τη μια «λασπώνει» πολιτικούς αντιπάλους και εκπροσώπους του Τύπου που εκφράζουν μη συντεταγμένες απόψεις και από την άλλη, με τους ίδιους ανεμιστήρες λάσπης, δημιουργεί προπέτασμα απόκρυψης και συγκάλυψης πραγματικών γεγονότων, όπως τα τσουβάλια με τα λεφτά που πήραν μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αλλά και τα δεκάδες εκατομμύρια που μοιράστηκαν για να μεταδίδεται ως πλύση εγκεφάλου και λοβοτομή του ελληνικού λαού η καμπάνια «Μένουμε στο σπίτι» – «Μένουμε ασφαλείς».

Εδώ και μέρες παρακολουθώ την εξοργιστική και αδιαφανή στάση του πρωθυπουργικού γραφείου. Προσομοιάζει με την αποκρουστική, τυραννική, ολοκληρωτική νοοτροπία των Απριλιανών επί δικτατορίας. Ένας ολόκληρος κόσμος φοβήθηκε, έμεινε στο σπίτι του, έκλεισε τα μαγαζιά του και έχασε τις δουλειές του, τη ζωή του. Από κάποια δημόσια ταμεία βγήκαν 20.000.000 και δόθηκαν για να εξηγήσουν πειστικά τα κανάλια σε εκατομμύρια Ελληνες ότι κινδυνεύουν, ότι πρέπει να εισέλθουν σε μία άλλη κανονικότητα με ατμόσφαιρα Οργουελ, ότι πρέπει να μειωθούν τα ατομικά τους δικαιώματα και ότι αυτός που τους σώζει είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εξαπτέρυγο τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Δόθηκαν σε χαλεπούς καιρούς 20.000.000 ευρώ, τα οποία μπορούσαν να καταβληθούν για την αγορά γραμμικών επιταχυντών ή γ-knife. Δηλαδή για την αγορά ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων, προκειμένου να γίνεται έγκαιρη θεραπεία σε χιλιάδες καρκινοπαθείς που παραμένουν επί τρεις και τέσσερις μήνες σε λίστες, προκειμένου να κάνουν θεραπεία. Δηλαδή, να σωθούν από μεταστάσεις και να επιμηκύνουν τη ζωή τους. Λεπτομέρεια: Κανένα πληρωμένο κανάλι από τα λεφτά του λαού δεν έκανε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ για τα χιλιάδες τακτικά χειρουργεία που δεν έγιναν λόγω lockdown. Το ίδιο «βουβά» έμειναν απέναντι στις λίστες των καρκινοπαθών που περίμεναν να κάνουν στην ώρα τους ακτινοβολία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επέβαλε σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό να φοράει μάσκα προφύλαξης για τον κορoνοϊό, με τον ίδιο περίπου τρόπο πέρασε μία μάσκα «ραμμένη» από εκατομμύρια χαρτονομίσματα στα στόματα των τηλεοπτικών καναλιών και των προσκείμενων στην κυβέρνηση ιστοσελίδων και εφημερίδων.

Εάν ήταν τίμιος, καθαρός και διαυγής ο πρωθυπουργός, εάν δεν ήθελε να επιβάλει με το ζόρι υπέρμετρα μέτρα που οδήγησαν στη γενική κατάρρευση της οικονομίας, θα έδινε μία απλή εντολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) να μοιράσει σε όλα τα κανάλια διαφημιστικά σποτ και οδηγίες προφύλαξης, προκειμένου να παίζουν όλη την ημέρα δωρεάν, όπως συμβαίνει με τη διανομή σποτ για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, τη συνετή οδήγηση προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, τη γνωστοποίηση διάφορων γραμμών ψυχολογικής υποστήριξης, τη μη κακοποίηση ζώων, την προστασία του πληθυσμού απέναντι στον εθισμό από αλκοόλ, νικοτίνη ή τζόγο.

Ο πρωθυπουργός είχε την άμεση δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους καναλάρχες και να απαιτήσει, εφόσον υπήρχε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, να παίξουν δωρεάν την καμπάνια για τον Covid-19 και να ενημερώσουν τους πολίτες, ως όφειλαν, από όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές.

Έδωσε τα 20.000.000 και βάλε γιατί ήθελε, επ’ αμοιβή, να υπάρξουν πλήρης διάχυση του ιού της φοβίας στον λαό και καθημερινή αποθέωση των πρωθυπουργικών ικανοτήτων. Αγοράζοντας τις κάμερες και τα στόματα, έβαλε στο «συρτάρι» και κλείδωσε καλά την περίπτωση να αρχίσουν δημοσιογραφικές έρευνες για το πόσοι πέθαναν πραγματικά από Covid-19 και πόσοι από εγκεφαλικές αιμορραγίες ή προχωρημένους καρκίνους. Μοιράζοντας «δώρα» και «δωράκια» από τα 20.000.000, απέτρεψε το ενδεχόμενο να υποβάλλουν δύσκολα ερωτήματα στην ομάδα λοιμωξιολόγων που τα έπαιρνε «χοντρά» το 2020 από τις πολυεθνικές των φαρμάκων. Ετσι, οι παρουσιαστές των ειδήσεων και οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν ρώτησαν ποτέ για τα ποσά στη Δι@ύγεια από τη GlaxoSmithKline, τη Novartis, τη Gilead και τη Roche. Δεν πίεσαν ποτέ τους επιδημιολόγους, όπως τον κ. Μαγιορκίνη, να απαντήσουν σε ένα απλό και βασικό ερώτημα: «Πώς θα αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία το τσουνάμι της φτώχειας που έφεραν τα ακραία μέτρα του lockdown;» Ο Τσιόδρας, ο Σύψας, ο Μαγιορκίνης και άλλοι πήραν σακούλες με λεφτά. Δεν θα έπρεπε η κυρία Κοσιώνη ή ο κ. Στραβελάκης ή ο κ. Αυτιάς να τους ρωτήσουν πόσες μολυσματικές ασθένειες ή εκφυλιστικές νόσοι (καρκίνοι και καρδιαγγειακά) θα γεννηθούν από τη γενική ένδεια και την οικονομική ύφεση;

Επίσης, η φασιστική μεθόδευση (η αφενημέρωση του πληθυσμού) επεκτάθηκε και στην καθημερινή ενημέρωση που γινόταν από τον καθηγητή Τσιόδρα, τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα. Απαγορεύτηκε η ελεύθερη πρόσβαση δημοσιογράφων. Ουδείς μπορούσε να έρθει σε ελεύθερη και άμεση επαφή με τον κ. Τσιόδρα. Τα μέσα ενημέρωσης έπρεπε να καταθέτουν τα ερωτήματά τους στο γραφείο Τύπου και οι αρμόδιοι διάλεγαν όσα επέλεγε να του υποβάλλουν ο κ. Τσιόδρας ή ο κ. Χαρδαλιάς. Επί τρεις ολόκληρους μήνες δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος στην Ελλάδα να υποβάλει στον καθηγητή το ερώτημα: «Γιατί πετάξαμε στη χωματερή τα εμβόλια που αγοράσαμε από την GlaxoSmithKline (2009);» που κατά σύμπτωση είναι χορηγός του. Επίσης, δεν υπήρξε ποτέ ερώτημα, τόσο στον λοιμωξιολόγο όσο και στον κ. Κοντοζαμάνη, για τη μοναδική σύμπτωση να είναι από κοινού χειριστές και εισηγητές της άμυνας και της αγοράς εμβολίων τόσο την περίοδο του Η1Ν1 όσο και του Covid-19. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης (ενδεχομένως και κάποιες φαρμακοβιομηχανίες) γνωρίζει πώς σημειώθηκε αυτή η σύμπτωση.

Δηλαδή, ο έντιμος πρωθυπουργός μας διάλεξε τους δύο ανθρώπους που εισηγήθηκαν να πληρώσει ο φτωχός λαός μας δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουμε από την GlaxoSmithKline 8.500.000 εμβόλια που πετάχτηκαν στη χωματερή (χρησιμοποιήθηκαν μόνο 360.000).

Κοντολογίς, ο… ξάστερος Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να προετοιμάσει τόσο την άμυνα της κοινωνίας από τον καινούργιο κορονοϊό όσο και την πιθανή αγορά εμβολίου ή ακριβών αντιιικών (σίγουρα παραγωγής Μπιλ Γκέιτς), τοποθετώντας το λαμπρό δίδυμο Τσιόδρα – Κοντοζαμάνη. Λεπτομέρεια: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποστηρίζει έως σήμερα ότι «αυτοί οι δύο εισηγήθηκαν και κανόνισαν να αγοραστούν εκείνες οι παρτίδες των εμβολίων».

Φυσικά -επαναλαμβάνω μονότονα- ουδείς συνάδελφος ρώτησε για όλα αυτά. Το πρωθυπουργικό περιβάλλον είχε εξασφαλίσει την αφωνία των καναλιών με ολόκληρα 20.000.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα εξασφαλίστηκε πλήρως η έλλειψη κριτικής, έρευνας και διαφορετικής άποψης. Έπρεπε να εξασφαλιστούν η απόλυτη διάχυση του φόβου, η απόκρυψη της πρώτης αιτίας θανάτου που έφερνε το lockdown, δηλαδή της φτώχειας, και η Ιπποκρατική Αρχή τού «μη βλάπτειν». Έπρεπε να παθητικοποιηθεί ο πληθυσμός, να αποδεχτεί ότι μπορεί να ζει με λιγότερα, ότι πρέπει να μην αθροίζεται και συναθροίζεται, γιατί κινδυνεύει να κολλήσει κορονοϊό, ότι πρέπει αδιαμαρτύρητα να δεχτεί τις μεταρρυθμίσεις του 5ου Μνημονίου και κυρίως πρέπει να αποφύγει συγκεντρώσεις σε πλατείες και διαδηλώσεις για τις νέες Πρέσπες που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η επιχείρηση αφενημέρωσης του πληθυσμού (dezinformatsiya- дезинформация) εξελίσσεται ακόμη με αρκετά εμπόδια, γιατί ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και πού το πάει η νοσηρή προσωπικότητα του Μαξίμου. Οι περισσότεροι συμπατριώτες μας καταλαβαίνουν πλέον ότι υπάρχει ένας πολιτικός εσμός που δεν επιθυμεί ουδεμία άλλη άποψη. Βγάζει εξανθήματα απέναντι σε κάποιον πολίτη ή δημοσιογράφο που έχει την παραμικρή αντίρρηση ή δυσφορία για τις πράξεις αυτής της κυβέρνησης ή τις δύσοσμες επιλογές του κ. Μητσοτάκη και του οικογενειακού περιβάλλοντός του. Εξοστρακίζεται οποιοσδήποτε αναφέρει τις καταστροφικές οικονομικές παρενέργειες που έφερε το lockdown. Αποβάλλεται και ρίπτεται στα τάρταρα διωκόμενος όποιος αναρωτηθεί: «Γιατί η κυβέρνηση κατέβαλε 20.000.000 από το αίμα του λαού για ενημερωτική καμπάνια που αφορούσε το δημόσιο συμφέρον και δεν τη μοίρασε εντελώς δωρεάν;»

Ο πρωθυπουργικός θεσμός μεταβάλλεται με ταχύτητα φωτονίων σε πρωθυπουργικό εσμό. Ήδη μεγάλο μέρος των πολιτών αντιλαμβάνεται ότι, πέραν της προφυλακτικής μάσκας για τον Covid-19, υπάρχει φίμωτρο για όλους εκείνους που θέλουν να κραυγάσουν ή να φωνάξουν ή ακόμη και να ψιθυρίσουν. Βέβαια, όπως συνέβη και στο παρελθόν, ο… αδαμάντινος πρωθυπουργός θα βαδίσει όλους τους δακτυλίους του Δάντη. Κάποια στιγμή θα βρεθεί βαθιά στον πάγο με ανεστραμμένο το κεφάλι, όπως οι επίορκοι. Η αφενημέρωση και ο φόβος, προϊόντα μιας άλλης εποχής, γρήγορα διασκορπίζονται από τις θύελλες που γεννά η σπορά των ανέμων της διαφθοράς και του ολοκληρωτισμού.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.