ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΜΚΟ οργανώνει πορεία xιλιάδων μεταναστών από Κωνσταντινούπολη προς τον Έβρο

1 min read

Ένα καραβάνι 40.000 μεταναστών και προσφύγων, οργανώνεται τους τελευταίους μήνες με σκοπό να ταξιδέψει στις 15 Απριλίου από την Κωνσταντινούπολη στην Κεντρική Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συντονισμό αυτού του τεράστιου εγχειρήματος έχει αναλάβει αμερικανική ΜΚΟ, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων επικοινωνούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της μετακίνησής τους από τις χώρες τους προς την Ευρώπη, προκειμένου να ενημερώνονται για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να περάσουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

Την αποκάλυψη έκαναν τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες παρακολουθούν συστηματικά τα συγκεκριμένα δίκτυα και ιστοσελίδες.

Η αποκάλυψη αυτή κοινοποιήθηκε άμεσα στις κεντρικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Europol, στη Frontex αλλά και σε διμερές επίπεδο στις ελληνικές αρχές, καθώς η πρώτη στάση αναμένεται να είναι τα σύνορα του Έβρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουρκικών αρχών, περισσότεροι από 40.000 άτομα έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στην πορεία προς τα ελληνικά σύνορα.

Η πληροφόρηση των ελληνικών αρχών από τις τουρκικές υπηρεσίες για το ύποπτο σχέδιο της ΜΚΟ, εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, της οποίας οι βάσεις τέθηκαν με τη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν το Φεβρουάριο στην Άγκυρα.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών, για την ανταλλαγή πληροφοριών, την κατάρτιση κοινού σχεδίου αντιμετώπισης και εξάρθρωσης του κυκλώματος διακινητών προσφύγων και μεταναστών μέσω Έβρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ένας από τους λόγους ξαφνικής αλλαγής στάσης της Τουρκίας για την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης, είναι το γεγονός ότι μέσω αυτού έχουν διαφύγει από την ημέρα του πραξικοπήματος, από την Τουρκία προς την Ελλάδα χιλιάδες οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν (οι λεγόμενοι “Γιουλανιστές”). Για αυτό το λόγο η Τουρκία έχει ήδη ζητήσει από τις ελληνικές αρχές την έκδοση των διακινητών που συλλαμβάνονται σε ελληνικό έδαφος από την ΕΛ.ΑΣ. , καθόσον επιθυμεί όσο τίποτε άλλο, να δικάσει τα άτομα που βοηθούν τους Γιουλενιστές να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Πηγή: Έντυπη έκδοση της Real news.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.