ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο η απόφαση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

1 min read
  • Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το φθινόπωρο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον ενδεχόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό κάποιων κατηγοριών εργαζομένων. Μάλιστα ανέφερε ότι δεν θα επιτραπεί καμία απόλυση εργαζομένου που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο.
  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, μιλώντας για το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ, μιλώντας για το ζήτημα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε πως το φθινόπωρο θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάποιων κατηγοριών εργαζομένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο (Σετπέμβριος- Οκτώβριος), όταν ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μία ενδημική ασθένεια.

  • «Θα πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά με τα κόμματα για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός για καποιες κατηγορίες όπως οι υγειονομικοί».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το όριο του υποχρεωτικού εμβολιασμού (εφόσον αποφασιστεί) θα είναι αυστηρά προδιαγεγραμμένο λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται καμία απόλυση εργαζομένου που δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ διευκρίνισε ότι δεν αφορά αυτό τους υγειονομικούς.

«Κανείς εργοδότης δεν μπορεί να απολύσει εργαζόμενο σε μία ιδιωτική επιχείρηση, εφόσον δεν έχει αντικείμενο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, επειδή ο εργαζόμενος επιλέξει να μην κάνει το εμβόλιο».

«Δεν θελω να ανοιξω τώρα αυτήν την συζήτηση αλλά οταν μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ. Έχω ζητήσει μάλιστα από την επιτροπη βιοηθικής, να μας συμβουλέψει για την ηθική διάσταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.