ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μητσοτάκης: Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο στο αέριο, ενέργεια από άλλες πηγές – Δεν θα παίξω το παιχνίδι του Erdogan

1 min read

H Ελλάδα προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο όσον αφορά το φυσικό σενάριο, που για την Ευρώπη είναι η πλήρης διακοπή των ροών από τη Ρωσία, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ευρωπαϊκού συμβουλίου.
Όπως είπε, η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για ηλεκτρική ενέργεια από άλλες πηγές, «φωτογραφίζοντας» την επιστροφή στον λιγνίτη.
Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η Κομισιόν καλείται έως το τέλος του καλοκαιριού να ολοκληρώσει τις προτάσεις για την αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από το ηλεκτρικό ρεύμα», ωστόσο συμπλήρωσε με νόημα ότι «Στο μεταξύ βεβαίως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων».

«Δεν θα παίξω το παιχνίδι του Erdogan

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά τόνισε: «Επαναλαμβάνω ότι καλυπτόμαστε απόλυτα από τα συμπεράσματα που υιοθετήθηκαν ομόφωνα και τα οποία εκφράζουν την ανησυχία τους για τις προκλήσεις της Τουρκίας.
Την καλούν επίσης να σεβαστεί κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών μελών και να αποκλιμακώσει την ένταση, που καλλιεργεί στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να προαχθεί στην ευρύτερη περιοχή η ειρήνη και η σταθερότητα».

«Για την Τουρκία υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο δρόμος της αποκλιμάκωσης και ο δρόμος της κλιμάκωσης που θα οδηγήσει την Τουρκία σε απομάκρυνση από την ευρωπαϊκή οικογένεια, αφήνοντας τη δυνατότητα για τη λήψη έξτρα μέτρων από την Ευρώπη κατά της Τουρκίας. Το ζητούμενο είναι να σταματήσει η επιθετική ρητορική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας που είναι παράλογη. Η Ελλάδα έχει απαντήσει σε όλα τα διεθνή φόρα. Εγώ θα καλώ πάντα την Τουρκία σε καλόπιστο διάλογο για να λύνουμε τα θέματα σαν καλοί γείτονες. Εγώ και η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της ρητορικής έντασης που πολλές φορές απευθύνονται στο εσωτερικό ακροατήριο.
Δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της έντασης με την Τουρκία.
Αντιδράμε με ψυχραιμία.
Δεν έκοψα εγώ τους δίαυλους επικοινωνίας με τον πρόεδρο Erdogan.
Αν τεθεί ζήτημα στο ΝΑΤΟ από τη Τουρκία, θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις», απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει η Τουρκία ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου».

Ενόχληση για τα περί πρόωρων εκλογών

Ερωτώμενος σχετικά με τις πρόωρες εκλογές και το ενδεχόμενο οι υπουργοί να «κατεβάσουν μολύβια», ο πρωθυπουργός απάντησε:
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα έχω δώσει επαρκείς απαντήσεις. Θα πω ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με μεταρρυθμιστική ένταση και διάθεση. Εχουμε πολύ πλούσια δουλειά να κάνουμε, κανείς δεν έχει κατεβάσει μολύβια. Ερχεται μια σειρά παρεμβάσεων η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της απερίσπαστη από τη φιλολογία που αναπτύσσεται. Μπαίνουμε στον τέταρτο χρόνο διακυβέρνησης είναι δύσκολο να σας πείσω ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ότι δεν θα γίνει ανασχηματισμός. καταλαβαίνω ότι είναι τα αγαπημένα σας θέματα όταν δεν έχετε τι να με ρωτήσετε, ανέφερε με εμφανή ενόχληση ο πρωθυπουργός.

Τα δυτικά Βαλκάνια έχουν θέση στην Ευρώπη«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο είχε ως πιο σημαντικό αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε Ουκρανία και Μολδαβία και με προοπτική στην Γεωργία και την Βοσνία.
Στέλνει το μήνυμα πως η θέση της Ουκρανία είναι στην Ευρώπη εφόσον βεβαίως υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα. Είναι σημαντικό το μήνυμα της Ευρώπης χωρίς να νοθεύσει την περιπλοκότητα της ενταξιακής διαδικασίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την τοποθέτησή του στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.
«Επανέλαβα, την πάγια θέση της χώρας πως τα δυτικά Βαλκάνια έχουν θέση στην Ευρώπη, αλλά και οι χώρες αυτές να προχωρήσουν γρηγορότερα σε αυτήν την κατεύθυνση» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.