ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

4 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μητροπολίτης Μόρφου: Οι ναοί δεν κλείνουν – Αναλαμβάνω την ευθύνη

1 min read

Δεν πρόκειται να «κλειδώσει» τους ναούς για τους πιστούς στη Μητρόπολη Μόρφου, διαμηνύει ο μητροπολίτης Νεόφυτος, δηλώνοντας έτοιμος να συρθεί στα δικαστήρια από την πολιτεία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Σε εγκύκλιο του αναφέρει ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη ενώπιον Θεού και Νόμου», καθώς οι ναοί θα λειτουργούν απρόσκοπτα παρά τα περιοριστικά διατάγματα που ισχύουν στην Κύπρο από αύριο.

Αναφέρεται σε «αρχαίο νομικό έθος της ασυλίας των ιερών ναών, των χώρων της λατρείας του Θεού, που δεν μπορούν να καταστούν χώροι αστυνόμευσης των πιστών, τη στιγμή μάλιστα που αυτή την ιερότητα και ασυλία σεβάστηκαν ανά τους αιώνες και ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι και κατακτητές». 

Του προκαλεί δε εντύπωση, γράφει, που η κυβέρνηση εξισώνει τους χώρους της ορθόδοξης εκκλησίας με τα τεμένη, τα μπαρ, τις ταβέρνες, τα εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.

Στην εγκύκλιό του ο μητροπολίτης Νεόφυτος παραθέτει απόψεις του αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη, για τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και την κατάσταση της πανδημίας στην Κύπρο και διεθνώς, επικαλείται τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Stanford Ιωάννη Ιωαννίδη, και παραπέμπει σε δικές του ομιλίες και κηρύγματα.

Θεωρεί ότι «τα περιοριστικά μέτρα είναι προορισμένα να αποτύχουν ώστε ο λαός να φτάσει σταδιακά σε απόγνωση, η κοινωνία σε χάος και ο συστηματικά καλλιεργούμενος εκφοβισμός να φυγαδεύσει την πίστη. Κι όλα αυτά, για να οδηγήσουν τον κόσμο οι άνθρωποι της “Νέας Τάξης Πραγμάτων” στην κατάσταση να εκλιπαρεί για το “θαυματουργικό εμβόλιο”, που ετοίμασαν οι ίδιοι που δημιούργησαν την όλη αυτή κατάσταση».

Αναφέρεται μάλιστα και στα εμβόλια «ως μια “ψηφιοποιημένη ταυτότητα” –κατά την έκφραση των ίδιων των νεοεποχιτών εφευρετών τους–, που θα λειτουργούν ως μέσα πλήρους ελέγχου της όλης ζωής των εμβολιασθέντων». Υποστηρίζει ότι «έτσι, ο σύγχρονος άνθρωπος καθίσταται πειραματόζωο της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, που μεταξύ άλλων στοχεύει στην κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού της γης […]. Και, για να το αντιληφθούμε αυτό αμεσότερα, οι πολυμήχανοι Άγγλοι αποτρέπουν τις έγκυες γυναίκες, καθώς και όσους επιθυμούν να τεκνοποιήσουν στο μέλλον να εμβολιασθούν με αυτά. Ο δε Πρόεδρος της Κίνας, προχωρημένος Νεοταξίτης, εισηγήθηκε πρόσφατα στη Σύνοδο των G20 το χάραγμα των πολυπληθών πολιτών του με τον κώδικα QR για διευκόλυνση στον άμεσο γενικό έλεγχό τους».

  • Πηγή: philenews.com.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.