ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μηταράκης Τέλος τα επιδόματα από τον Μάρτιο σε όσους έχουν άσυλο

1 min read

Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης

Δεν θα υπάρχουν πλέον επιδόματα για όσους πρόσφυγες αποκτούν άσυλο στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Σύμφωνα με τον υπουργό το σκεπτικό της κατάργησης είναι ότι τα επιδόματα λειτουργούν «θελκτικά» για όσους θέλουν να έρθουν στην χώρα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του».

Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.  Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο. 

Δημοσίευση στα Social Media