ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μισθοφόροι τζιχαντιστές από τη Λιβύη ψάχνουν δίοδο στην Ευρώπη μέσω Αθήνας

1 min read

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ευρώπης, καθώς αποχωρούν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν από την Λιβύη και πολλοί από αυτούς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μεταβούν στην Ευρώπη.

Του Γιώργου Χωραΐτη

Στο μεταξύ στην Αθήνα, έπειτα από ενημέρωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία τρεις Ιρακινοί που εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, και ερευνώνται από τις Βελγικές Αρχές για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν το τμήμα ισλαμιστικής τρομοκρατίας της αντιτρομοκρατικής του Βελγίου, εξάρθρωσε ομάδα Σύρων και Ιρακινών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεταναστών και παράλληλα φαίνεται πως είχαν αναπτύξει σχέσεις με τζιχαντιστικές οργανώσεις.

Μάλιστα κατά τη διερεύνηση του κινητού τηλεφώνου ενός εκ των συλληφθέντων,ο οποίος φέρεται να είχε πάρει μέρος στις εχθροπραξίες στη Συρία εντασσόμενος στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους, βρήκαν ενδιαφέροντα στοιχεία από τις επαφές και μάλιστα η μία «έβγαινε» στην Ελλάδα, με άτομο του οποίου το προσωνύμιο ήταν «ο Ιταλός».

H “άκρη” στην Αθήνα 

Στις συνομιλίες που κατάφεραν να ανακτήσουν από το κινητό τηλέφωνο του φερόμενου ως τζιχαντιστή, οι Βέλγοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, διαπίστωσαν πως στη συζήτηση που είχε με τον «Ιταλό» στην Ελλάδα, του ζητούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υψηλής πιστότητας, καθώς ήθελε να φέρει: «…κάποιους ανθρώπους από τη Συρία που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη».

Αμέσως οι Βελγικές Αρχές ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές και συγκεκριμένα τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, διαβιβάζοντας τα στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους, παράλληλα με το διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξεδόθη σε βάρος του.

Οι ενέργειες των αστυνομικών ήταν άμεσες και μέσα σε λίγες ημέρες έφτασαν στα ίχνη του «Ιταλού» από το Ιράκ, αλλά και τον δύο συνεργών του, οι οποίοι είχαν εγκαταστήσει σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, ένα ολόκληρο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Μάλιστα τις ημέρες που διεξάγονταν οι έρευνες των ελληνικών Αρχών, στην Ελλάδα είχε φτάσει κλιμάκιο του τμήματος ισλαμικής τρομοκρατίας του Βελγίου, προκειμένου να ενημερώνεται επί τόπου για την πορεία της υπόθεσης.

Βέβαια αμέσως μετά την σύλληψη του «Ιταλού» ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκδοθεί στο Βέλγιο καθώς οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι δυνατόν να προμήθευε τους τζιχαντιστές με πλαστά έγγραφα υψηλής πιστότητας.

Εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν

Εδώ και ημέρες αξιόπιστα Αραβικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για έντονη δυσαρέσκεια τόσο των Τουρκομάνων μισθοφόρων που μετέφερε στη Λιβύη ο Ερντογάν, όσο και των τζιχαντιστών μισθοφόρων, που επίσης πληρώνονταν από το τουρκικό κράτος, καθώς η μισθοδοσία όχι μόνο καθυστερεί, αλλά φαίνεται πως ο γιαλαντζί σουλτάνος τους έχει βάλει “μέσα” αρκετούς μήνες, όσον αφορά στους μισθούς τους.

Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ρήγμα στην ιδιόμορφη συνεργασία τζιχαντιστών και Τουρκομάνων της Συρίας, οι οποίοι είχαν ως κοινό πεδίο συνεννόησης τις λίρες της Άγκυρας, οι οποίες όμως από κάποια φάση και έπειτα σταμάτησαν να μπαίνουν στην τσέπη τους.

Για το λόγο αυτό και σε συνδυασμό με τις διεθνείς αντιδράσεις για τους μισθοφόρους των Τούρκων στην Λιβύη, οι επιτελείς του τουρκικού στρατού άρχισαν σταδιακά να αδειάζουν την συγκεκριμένη χώρα από τους Τουρκομάνους μαχητές, οι οποίοι ησύχως δέχτηκαν να επιστρέψουν στη Συρία, περιμένοντας την επόμενη αποστολή που θα τους αναθέσει η Άγκυρα.

Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο με τους Σύρους μαχητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι τζιχαντιστές, σύμφωνα με την τελευταία Έκθεση του ΟΗΕ για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι άνθρωποι αυτοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στις Μυστικές Υπηρεσίες Ευρωπαϊκών Κρατών, επιθυμούν και ζητούν διακαώς, τόσο από τους Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Λιβύη, όσο και από αξιωματούχους της συγκεκριμένης χώρας, να λάβουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Οι πληροφορίες αυτές φαίνεται πως έχουν επιβεβαιωθεί από τις Μυστικές Υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, καθώς ο φόβος να εισρεύσουν τζιχαντιστές και μάλιστα μπαρουτοκαπνισμένοι, στην Γηραιά Ήπειρο, φαίνεται πως είναι υπαρκτός.

Μέτρα αποτροπής λαμβάνονται και στην Ελλάδα, πλην όμως και όπως λέει στο real.gr αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών: «…η Ελλάδα πλέον είναι θωρακισμένη στα επίγεια και θαλάσσια σύνορα της και αυτό αποδεικνύεται από τις έντονα μειωμένες ροές μεταναστών των τελευταίων μηνών. Παράλληλα και όσων αφορά στην υπόθεση της Λιβύης, η πλατφόρμα καταγραφής τζιχαντιστών που διαθέτουμε είναι πλήρως ενημερωμένη, κατά συνέπεια σε μεγάλο ποσοστό η χώρα είναι θωρακισμένη από αυτό τον ενδεχόμενο μελλοντικό κίνδυνο»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.