ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Ιανουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Μπογδάνου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ για ανάρτηση στο Facebook

1 min read

Κατά του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου στρέφεται ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Άγης Τάτσης.

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία ο κ. Τάτσης εγκαλεί τον βουλευτή για διασπορά ψευδών ειδήσεων και συκοφαντική δυσφήμιση λόγω του ότι σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook το οποίο δείχνει τουρκικό θωρακισμένο να επιχειρεί να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα κάνει το σχόλιο: «Με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Παραπέμπει σε άλλες εποχές»

Με το εν λόγω σχόλιο, όπως σημειώνεται από τον μηνυτή: «Ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δήλωση αυτή έγινε εν μέσω υλοποίησης του συγκεκριμένου σχεδίου της τουρκικής κυβέρνησης να πιέσει την Ελλάδα σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα, δημιουργώντας μείζονα ένταση ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου εκεί το καθεστώς της γείτονος χώρας, οργανωμένα και συντεταγμένα και κατά παραβίαση διεθνών συμφωνιών, προωθεί μετανάστες στην περιοχή και τους εξωθεί με βία να εισέλθουν στην χώρα μας.

Η δήλωση αυτή είναι πρωτοφανής και παραπέμπει σε άλλες εποχές, όταν εξυφαίνονταν οι σκευωρίες όπως της «Δίκης των αεροπόρων» και της «Υπόθεσης Ασπίδα», όταν οι τότε κυβερνήσεις επιχειρούσαν να εμφανίσουν την Αριστερά και τον Ανδρέα Παπανδρέου ως συνεργάτες εχθρικών δυνάμεων που εκτελούσαν δολιοφθορές στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία.

Είναι δε προφανές ότι θα πρέπει ο εν λόγω βουλευτής να κληθεί να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει και τα οποία τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την δημόσια δήλωση, περί υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις παραπάνω πράξεις που περιγράφονται στο άρθρο που δημοσίευσε. Διότι είναι προφανές, ότι αν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, τότε η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα.

Η συγκεκριμένη δήλωση, η οποία είναι καθόλα ψευδής και συκοφαντική, θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων είμαι και εγώ, αφού μας εμφανίζει ως συνεργάτες των τούρκων στις παράνομες ενέργειες τους και για το λόγο αυτό ζητώ τον ποινικό κολασμό της παραπάνω πράξης.

Περαιτέρω, διασπείρει το φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, και είναι πρόσφορη να διαταράξει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, και ως εκ τούτου τιμωρείται από το Νόμο.

Θα πρέπει δε θα κληθούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο παραπάνω βουλευτής

Δημοσίευση στα Social Media