ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μήνυμα από ΠΝ σε Τουρκία: Έδωσε αιφνιδιαστικά στη δημοσιότητα βίντεο με βολές από ασκήσεις!

1 min read

Με μήνυμα προς την Τουρκία, απαντά το ΠΝ στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί στον Έβρο και στο Αιγαίο εξαιτίας των συνεχών τουρκικών προκλήσεων.  

Έτσι το ΓΕΝ αποφάσισε τη δημοσιοποίηση βίντεο για τα 3.500 χρόνια του Ελληνικού Ναυτικού, χωρίς την συγκεκριμένη περίοδο  να τιμάται κάποια επέτειος.

Το βίντεο του ΠΝ που «βγήκε» στον αέρα εχθές αργά το βράδυ, διάρκειας 12 λεπτών δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, εκτός από την ιστορία του, στην ισχύ πυρός του, αλλά και  στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων στο Αιγαίο, απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα σε περίπτωση που παραβιαστούν τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Βέβαια η δημοσιοποίησή του, δεν αφορά μόνο το θέμα της λαθραίας μετανάστευσης, αλλά και αυτό των τουρκικών σχεδίων για πραγματοποίηση ερευνών για κοιτάσματα νότια της Κρήτης.

Πολύ καλή η πρωτοβουλία του ΓΕΝ, αλλά είναι γνωστό ότι το ΠΝ χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα άμεση.

Πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των δύο φρεγατών FDI, πρέπει όμως την ίδια ώρα να το ΠΝ να προχωρήσει σε άμεσες λύσεις για την προμήθεια ενδιάμεσων σκαφών επιφανείας, καθώς ο χρόνος για την παραλαβή της πρώτης Belharra, χάνεται μετά 2024, όπου όμως μέχρι τότε θα έχουν κριθεί πολλά, αν όλα στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια αναμονής μέχρι τότε. Πρέπει να εξεταστούν όλες υπάρχουσες λύσεις που θα έδιναν στο ΠΝ άμεση ενίσχυση.

Δημοσίευση στα Social Media