ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

MiG-31: Ο Ρώσος «φονιάς» θα πετάει μέχρι το διαστημικό MiG-41 να πάρει «σάρκα και οστά» [pics]

1 min read

Το MiG-31 θεωρείται από πολλούς ως το υπερηχητικό δολοφόνος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στις τρομερές ταχύτητες που αναπτύσσει, αλλά και εξαιτίας του υπερσύγρχονου οπλισμού που φέρει.

Από την τοποθέτηση πολυηχητικών πυραύλων Kinzhal μέχρι και την ανάπτυξη αντι-δορυφορικής τεχνολογίας, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει μεγάλα σχέδια για το μαχητικό MiG-31.

Το MiG-31BM διατηρεί το DNA του σοβιετικού προκατόχου του, του MiG-25 στην ικανότητά του να εμπλέκει αποτελεσματικά γρήγορα, υψηλού επιπέδου αεροσκάφη επιτήρησης όπως το SR-71 Blackbird.

MiG-31

Από την ένταξη του στον ρωσικό αεροπορικό στόλο στις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι σήμερα, το MiG-31 ήταν το ταχύτερο αεροσκάφος που υπηρετούσε στην πρώην Σοβιετική και τώρα στην Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Η ταχύτητά του, το καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλο στο ρόλο της αναχαίτισης, αφού είναι ικανό να καλύπτει τον τεράστιο εναέριο χώρο της Ρωσίας για να εντοπίσει και να αντιμετωπίζει τους εισβολείς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η αναβάθμιση του MiG-31BM που έγινε το 2010 ακολουθεί την καθιερωμένη ρωσική τάση της διατήρησης των αρχικών σχεδίων αεροσκαφών, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει σύγχρονα όπλα και αεροηλεκτρονικά συστήματα. Αυτά περιλαμβάνουν ψηφιακά χειριστήρια, νέα οθόνη LCD και ένα αναβαθμισμένο ραντάρ Zaslon-M ικανό να εντοπίζει ταυτόχρονα μέχρι και δέκα εναέριους στόχους.

Το MiG-31BM χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα D-30F6, όπως και το πρώτο MiG-31.

Αν αυτός ο εκσυγχρονισμός δεν φαντάζει αρκετά εντυπωσιακός, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεγάλη αναβάθμιση υλικού αναμένεται να γίνει στο νέο MiG-41, το οποίο αναμένεται να μπει στην γραμμή παραγωγής στα μέσα της δεκαετίας του 2020 το νωρίτερο. Το MiG-41 αναμένεται να είναι ένα πολυηχητικό μαχητικό, το οποίο θα μπορεί να πετά στα όρια της ατμόσφαιρας της γης σε ύψος 100 χλμ.

Με πληροφορίες από: National Interest

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.